Bild: CLAUDIO DE CAPITANI

Succéforwarden uppges nära återkomst till Frölunda

Jan Mursak gjorde gjorde succé under sin förra sejour i Frölunda. Nu är han nära en återkomst till klubben, enligt Kvällsposten.

ANNONS
|

Under säsongen 2017/2018 anslöt Jan Mursak till Frölunda från KHL-laget Torpedo Nizhny Novgorod. Slovenen gjorde stor succé i Frölunda med 20 poäng på 15 matcher i grundserien.

Efter den säsongen lämnade Mursak Frölunda och Göteborg för schweiziska SC Bern.

Nu skriver Kvällsposten att den 32-årige forwarden är nära en återkomst till Frölunda. Hans kontrakt i Schweiz gäller över våren och ska enligt sajten vara "mer eller mindre klar" för en återkomst till Frölunda.

Mursak har tidigare bland annat spelat 49 NHL-matchen för Detroit Red Wings, gjort 213 AHL-matcher och 199 KHL-matcher.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström är fåordig när GP når honom.

ANNONS

– Vi kommenterar inga andra lags spelare, det gör vi inte.

Både Ryan Lash och Rhett Rakhshani sitter på utgående kontrakt och har uppgetts vara på väg bort. Men Sjöström hetsar inte upp sig, utan sitter lugn i båten.

– Vi jobbar året runt och konstant med lagbygget, det är ingenting som förändras. Sen är det upp till media och andra att spekulera hej vilt om vilka som är på väg in och på väg ut. Det är inget vi lägger någon större energi på, utan vi kommer jobba på.

Frölunda har haft lite av en tradition att, de senaste säsongerna, värva in spelare inför säsongsavslutningen. Men i nuläget ser inte en sen värvning ut att vara allt för aktuell.

– Nej, alltså det får vi se lite längre fram. Allting är öppet fram till 15 februari, men vi är nöjda med vår trupp i nuläget.

ANNONS