Petr Cech, Jaromir Jagr och Dominik Hasek visade samtliga sitt stöd till Ondrej Buchtela.
Petr Cech, Jaromir Jagr och Dominik Hasek visade samtliga sitt stöd till Ondrej Buchtela.

Stöttades av legendarerna – nu har hockeytalangen dött

Han spelade i det tjeckiska J20-landslaget och spåddes en fin framtid inom hockeyn när han drabbades av hjärtcancer. Idrottslegendarerna Jaromir Jagr, Dominik Hasek och Petr Cech visade tidigt sitt stöd och samlade in miljoner. Nu har Ondrej Buchtela dött. Han blev bara 20 år gammal.

ANNONS
|

Förra året fyra poäng på sju matcher för det tjeckiska J20-landslaget och han hade just gjort 25 poäng på 57 matcher i den tjeckiska andraligan när chockbeskedet kom den 14 maj i år. Hockeytalangen Ondrej Buchtela hade drabbats av en allvarlig form av cancer som både slagit till mot hans hjärta och lungor.

– Det finns ingen ordentlig behandling, ingen vet vad jag ska göra. De sa att jag skulle bestämma själv om och hur jag ville fortsätta, det var rädsla och skräck för vad som skulle hända, har Ondrej Buchtela sagt i tidigare intervjuer till tjeckiska medier enligt Sportbladet.

ANNONS

”Kommer finnas för evigt”

Buchtelas cancerbesked väckte uppmärksamhet. De tjeckiska idrottslegendarerna Jaromir Jagr, Dominik Hasek och Petr Cech var samtliga inblandade i att samla in 1,5 miljoner svenska kronor till hans behandling och skänkte även en signerad klubba och målvaktshandskar till Buchtela.

LÄS MER:Från Frölunda till division 1: ”Ingen tappad glöd”

Nu har Ondrej Buchtela avlidit, bara 20 år gammal.

Den sista tiden spenderade han i rullstol i sitt hem där han fick stöttning från sin familj och sin flickvän, Anicka som på sin Instagram skrivit:

”Oroa er inte för honom, han kommer finnas för evigt”.

ANNONS