91 personer i NHL, varav flera svenskar, sjuka i covid.
91 personer i NHL, varav flera svenskar, sjuka i covid.

Stort covid-kaos i NHL – 91 personer sjuka

Det råder corona-kaos i NHL. 91 personer är uppsatta på ”covidlistan” och färre fans tas in på arenan på flera håll. Nu tvingas tre klubbar stänga ner.
– Pausa ligan till efter jul, det här är löjligt, säger forwarden Nick Cousins i Nashville Predators.

ANNONS
|

Coronaviruset slår hårt mot världens bästa hockeyliga. 91 personer är sjuka, varav 70 spelare och 21 tränare. Bland annat svenskarna Andre Burakowsky, Jesper Boquist och Anton Blidh.

Värst drabbad är klubben Calgary Flames där totalt 18 spelare och hela tränarteamet har insjuknat i den nya omikron-varianten. Däribland de OS-akutella spelarena Elias Lindholm, Jacob Markström, Rasmus Andersson och Oliver Kylington.

OS kan vara hotat

Det har gjort att flera matcher i ligan (10 st) har fått skjutas upp. Dessutom tvingas flera lag, bland annat Montreal och Toronto begränsa publikkapaciteten på arenorna.

Under fredagskvällen kom NHL med beskedet att samtliga matcher med Calgary Flames, Florida Panthers och Colorado Avalanche, som skulle spelat tre respektive fyra matcher var innan juluppehållet, har ställts in fram till jul. Utöver det har respektive lag också stängt träningsanläggningarna.

ANNONS

Om NHL inte lyckas få ihop spelschemat med de matcher som skjutits upp kan ligans spelare som var tänkta att spela OS eventuellt missa turneringen.

Dessutom vädjar flera att stoppa ligaspelet till efter julledigheten.

– Jag vill inte bli fast på bortaresa över jul, jag vill komma hem till familjen frisk och trygg. Det är tufft nu, vi var så entusiastiska att få spela inför fans igen, säger Sheldon Keefe som är huvudcoach i Toronto Maple Leafs.

– Pausa ligan till efter jul, det här är löjligt, säger forwarden Nick Cousins i Nashville Predators.

ANNONS