Stor ilska efter Färjestads vilda SM-guldfirande

Färjestad firade SM-guldet rejält – vilket Le Mat-pokalen kan bevittna, bland annat genom att bli tappad på scen av Marcus Nilsson.
Nu rasar Svenska hockeyförbundet.
– Det är bedrövliga bilder, den har blivit misshandlad, säger Tibor Gregor på förbundet till Sportbladet.

ANNONS
|

Färjestad har en stolt historia med mängder av SM-titlar, men det var ett tag sedan man senast korades till svenska mästare. I torsdags förra veckan bröt man en 11 år lång guldlös svit när man besegrade Luleå i den sjunde avgörande finalmatchen.

Guldet har sedan dess firats rejält och kanske lite väl vilt.

Bilder från guldfesten på Stora Torget i Karlstad visar bland annat hur stjärnan Marcus ”Lilliz” Nilsson tappar pokalen på scenen.

– Jag har sett bilderna och följt det under förtvivlan. Guldsmeder som har varit inbladade har hört av sig och varit väldigt oroliga. Jag har kontaktat Färjestad under måndagen för att försöka få en förklaring, säger Tibor Gregor på svenska hockeyförbundet till Sportbladet.

ANNONS

Replika som tagit skada

Just på grund av att det kan bli livat när ett SM-guld firas har det tagits fram en replika av Le Mat-pokalen som funnits i nästan 100 år. Enligt Tibor Gregor ska Färjestad försäkrat honom om att originalet är i skyddat förvar.

– Replikan är inte lika stor och har en tydlig upphöjning, men den har i alla fall samma form. Det kostar också mycket pengar, runt 25 000–30 000 kronor. Så som den har behandlats är också mycket allvarligt och kostsamt, det känns väldigt beklagligt, säger han.

LÄS MER:Niklas Wikegård lägger ner sina sociala medier

LÄS MER:Jacob de la Rose om sorgen efter mammans bortgång

LÄS MER:Guldhjälten lämnar Färjestad

Linus Johansson kysser Le Mat-pokalen.
Linus Johansson kysser Le Mat-pokalen. Bild: FREDRIK KARLSSON
ANNONS