Stig Salming i tårar i Nyhetsmorgon – berättar om Börje Salmings sista ord

Stig Salming fick kämpa mot tårarna i Nyhetsmorgon.
Detta efter att ha berättat om Börje Salmings sista ord.
– Då skrev han ”Jag älskar dig”, säger han i sändningen.

ANNONS
|

En av Sveriges största och främsta hockeyspelare genom alla tider, Börje Salming, hyllades på lördagen. I TV4 sändes välgörenhetsmatchen ”Game for Börje” – där Tre Kronor-profiler ställs mot Toronto Maple Leafs-legendarer.

TV4 inledde dagen med att sända Nyhetsmorgon live från Stortorget i Gävle. I sändningen gästade Börjes bror, Stig Salming.

Tidigare har Salming berättat om sin brors sista tid i livet för Expressen. Då sa han att han fick ett samtal om att det var dags och att han med nöd och näppe hann ta sig från Gävle till Stockholm för att ta farväl.

I Nyhetsmorgon berättar han att de kort innan det hade börjat prata om döden.

ANNONS

– Men efter att Börje tappade talet var det ju väldigt svårt att kommunicera överhuvudtaget. Det blev sporadiska saker, säger Salming.

”Varför ska du åka hem?”

Även om Börje tappat talet kunde kan kommunicera via skrift. I Nyhetsmorgon berättar Stig Salming om deras sista ”samtal” innan han gick bort.

Då fick fick han kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

– Jag var hemma hos Börje veckan innan han dog. Jag förklarade för honom att jag måste åka hem till Gävle, att vi skulle få främmande som jag behövde ta emot. Då skrev han till mig ”Varför ska du åka hem?”. Jag förklarade att jag måste. Då skrev han, eftertänksamt ”Jag älskar dig”, säger Stig Salming.

Under den känslosamma stunden lade skådespelaren Rolf Lassgård, profilerad Brynässupporter som också gästade sändningen, sin hand på Stig Salmings rygg.

”Game for Börje” vann av Toronto Maple Leafs-laget med 3–1.

LÄS MER:Så ska stjärnorna hedra Salming i Gävle

LÄS MER:Börje Salmings stiftelses Instagramkonto hackat

LÄS MER:Börje Salming förd till sista vilan

ANNONS