Matchen avbröts när Jay Bouwmeester kollapsade.
Matchen avbröts när Jay Bouwmeester kollapsade. Bild: Mark J. Terrill

St Louis-back kollapsade under match

St Louis gästade Anaheim i natt – då utspelades otäcka scener när bortalagets Jay Bouwmeester föll ihop på bänken och fick föras till sjukhus. Matchen avbröts och sedan har St Louis meddelat att backen drabbades av hjärtstillestånd.

|

Drygt tolv minuter in i NHL-matchen mot Anaheim kollapsade St Louis försvarare Jay Bouwmeester på bänken och fick föras till sjukhus med ambulans.

Enligt lokala medier var 36-årige Bouwmeester vid medvetande när han rullades iväg av sjukvårdspersonal.

Nu har också lagets manager, Doug Armstrong, kommit med ett första uttalande om Bouwmeester som fick hjärtstillestånd på bänken.

”Med 7:50 kvar av den första perioden i vår match ikväll drabbades Jay Bouwmeester av hjärtstillestånd och kollapsade på vår bänk efter ett byte. Lyckligtvis kunde våra läkare och Anaheims hälsopersonal stabilisera Jay. Han var vaken och kunde röra sig medan han transporterades till UC Irvine Medical Center. Just nu är Jay vid medvetande och undersöks av Anaheims läkarteam. Vi kommer att uppdatera läget om Jay’s tillstånd under onsdagen".

Försvararen hade precis kommit in i avbytarbåset efter ett byte när han skulle sätta sig, men trillade ner på bänken. Lagkamrater ropade på hjälp och läkare från Anaheim kom springande för att hjälpa till, skriver St Louis Post-Dispatch.

Matchen avbröts och en kort stund senare kom beslutet att den inte skulle återupptas under tisdagen. Nytt datum för matchen är inte spikat.