Spencer Abbott i ordbråk med Roger Melin

Spencer Abbott fick svidande kritik från sparkade Leksandstränaren Roger Melin. Nu väljer den förre Frölundastjärnan att svara tränarprofilen.
– Det är inte rätt att svärta ner andras namn och få det att se ut som att det inte är ens eget fel, säger kanadensaren till Sportbladet.

ANNONS
|

Det råder knappast några tvivel om att Leksands gångna SHL-säsong knappast blev vad de hade hoppats på. Trots att Dalalaget satsade hårt och värvade flera tunga spelare. Bland annat tog man in Mora IK:s poängkung, tillika förre Frölundastjärnan, Spencer Abbott.

Men den kanadensiske forwarden imponerade inte på Roger Melin, som var huvudtränare i Leksand tills dess att han sparkades i början av februari.

– Jag tror inte att han (Abbott) har tänkt på att sköta sin fysik på flera år om jag ska vara ärlig. Det är sällan man ser en spelare på den nivån vara så dåligt tränad. Jag har nog aldrig upplevt det tror jag, sa Melin nyligen till Hockeypuls.

ANNONS

Spencer Abbott har tagit del av kritiken från sin förre tränare. Han håller inte med om att han ska vara dåligt tränad. För Sportbladet berättar han att kommunikationen mellan honom och Roger Melin var bristfällig och de inte såg på vissa saker på samma sätt.

– Jag tycker inte att han och jag hade någon relation från början. Det är roligt att han säger att jag saknade drivkraft. Jag tror inte att jag såg känslor hos honom någon gång. Det kändes inte som att vi hade någon plan inför matcher. Vi hade inget förberett spel och ingen struktur. Han var väldigt fåordig. I alla fall på engelska, jag vet inte hur han var när han pratade svenska, säger kanadensaren, säger han till tidningen.

Gillar inte smutskastningen

Spencer Abbott återkommer flera gånger till att han tyckte det saknades en tydlig plan kring hur laget skulle spela och att kommunikationen var bristande. Han ställer sig också frågande till varför Roger Melin valt att gå ut och såga honom offentligt.

– Jag undrar varför han gör så mot spelare han har tränat. Jag vill inte svärta ner hans namn. Han var en bra kille men jag hans tränarstil passade inte vårt lag. Det är inte rätt att svärta ner andras namn och få det att se ut som att det inte är ditt fel. Alla är ansvariga för lagets första tre fjärdedelar av säsongen. Det finns inte en enda person att skylla på utan kollektivet är ansvarig för problemet.

ANNONS

Trots nästjumboplaceringen klarade Leksand kontraktet eftersom hockeyförbundet valde att ställa in säsongen helt. Beslutet innefattade att inget lag skulle varken degraderas eller avancera i seriesystemen.

ANNONS