"Skulle inte ha något emot att komma tillbaka hit"

Spencer Abbott har haft en lysande säsong i Frölunda – även om skador förstört hans slutspel. Nu öppnar han för att bli kvar i Frölunda i ett par år. – Det är definitivt möjligt, det är ett grymt ställe att vara på, säger han.

ANNONS
|

Den 27-årige forwarden från Kanada kom till Frölunda inför den här säsongen från Rockford IceHogs i AHL. Där var han en av ligans bästa forwards och i grundserien av SHL levererade han. På 42 matcher stod Abbott för 35 (14+21) poäng men i slutspelet har skador förstört hans chanser att leverera.

– Det har varit jobbigt. Jag har varit in och ut, in och ut ur laget. Ibland har jag kunnat spela en period, ibland bara powerplay. Jag har inte fått någon rytm i spelet och att efter ett helt år gått och väntat på detta och sen inte kunna spela ...

ANNONS

– Det suger att stå på läktaren, jag vill mycket hellre vara med därute!

Hur är det att stå på läktaren?

– Väldigt jobbigt för nerverna, sen är det inte roligt men vi vinner och det är allt som spelar roll. Sen som hockeyspelare vill man alltid vara med därute och bidra. Jag hoppas jag får chansen nu på söndag.

Ja, chansen kan Abbott få av Roger Rönnberg då han gled runt på träningen i en röd tröja. Inte den gröna – icke tacklingsbara – som han tidigare tvingats ha på sig.

– Äntligen! Röd tröja! Det känns ganska bra och nu vill jag bara vara med och bidra till laget.

En seger kvar, nervöst?

– Nja, tycker att alla spelare är taggade på att starta matchen på söndag. Vi vill avgöra direkt och inte ge Skellefteå en chans att jobba sig tillbaka in i den här serien.

Vad skulle en seger betyda för dig?

– Väldigt mycket. Jag har aldrig haft chansen i professionell hockey att vinna. Jag var i final ett år i AHL men aldrig varit såhär nära. Nu ska vi vinna det här för alla i Göteborg men framförallt för oss själva.

ANNONS

– Sen i hockey får du inte så många chanser att vinna, så det gäller att njuta. Att kämpa som lag och komma varandra nära. Jag har haft sjukt roligt i Göteborg och gillar alla spelare och ledare. Vi har vunnit CHL redan och ett guld i Sverige skulle toppa en helt sjuk säsong.

Låter som att du trivs i Göteborg?

– Staden har varit grym. Jag hade aldrig varit i Europa innan men Göteborg är grym som stad och Sverige är ett grymt land. Jag har verkligen njutit.

Med ett utgående kontrakt är han hett villebråd för många klubbar efter sin fina säsong men Abbott öppnar för en lång framtid i Frölunda.

– Det är definitivt möjligt, det är ett grymt ställe att vara på. Men jag har bestämt mig att vänta till efter säsongen och då snacka med min rådgivare om vad nästa steg är. Men jag skulle inte ha något emot att komma tillbaka hit till Frölunda.

ANNONS