Marcus Nilsson.
Marcus Nilsson. Bild: FREDRIK KARLSSON

SHL:s poängkung stängs av – hånade domaren

Färjestads Marcus Nilsson sågade och hånade domaren i gårdagens möte med Rögle. Nu stängs SHL:s skyttekung av i två matcher.

ANNONS
|

Marcus Nilsson har öst in poäng den här säsongen och toppar hela SHL när det kommer till just den statistiken.

Men när Färjestad och Växjö möttes under gårdagskvällen rann det över för poängmakaren.

I slutet av matchen ådrog sig topplaget en rad utvisningar vilket Nilsson inte var det minsta nöjd med. SHL skriver i sin anmälan mot Marcus Nilsson att han sagt "bra jobbat, ni förstör matchen" till domarteamet och på väg mot båset ska Nilsson även ha skrikit "du suger" till en av domarna vilket gjorde att han fick matchstraff.

Straffas

En annan som anmäldes till disciplinnämnden var Rögles Leon Bristedt. Även Bristedt har gjort sig känd som poänggörare, men ansågs stå för en filmning i matchen mot Linköping.

ANNONS

”Bristedt klämmer då fast Larssons klubba och då rycker Larsson loss sin klubba. Bristedt tar sig då för ansiktet på ett flagrant sätt och försöker få domaren att ta en utvisning för hög klubba", skriver SHL i anmälan.

Under fredagen kom beskedet att båda spelarna drabbas av repressalier. Bristedt tvingas betala 5000 kronor i böter medan Nilsson stängs av i två matcher.

Nilsson anser att straffet är i det strängaste laget.

– Det blir hett där ute ibland, så stor grej tycker jag inte att det var. Jag har hört värre, säger han till Värmlands Folkblad.

ANNONS