SHL-lagkaptenerna: "De blir mästare"

I dag börjar SM-finalspelet mellan Skellefteå och Frölunda. GP ringde upp några SHL-lagkaptener och bad dem tippa utgången.

ANNONS
|

Skellefteås Jimmie Ericsson och Frölundas Joel Lundqvist.De båda lagkaptenerna får i dag äran att leda sina lag på isen när SM-finalserien inleds. Och det är nog mångakonkurrenter somär ordentligt avundsjuka på finalkaptenerna. GP ringde upp några SHL-klubbarnas lagkaptener,vars laginte harnått hela vägen till final,och bad dem tippa utgången.

Magnus Nygren, lagkapten, Färjestad: 4-3 i matcher till Frölunda.

– Det blir nog en otroligt jämn matchserie. Men Frölunda vinner. De har fyra formationer som har producerat under hela säsongen, de känns snäppet vassare helt enkelt. Och om jag ska tala av egen erfarenhet så kan jag säga att bra bredd på truppenbrukar varaavgörande i finalspel.

ANNONS

Christopher Liljewall, lagkapten, Rögle: 4-2 i matcher till Frölunda.

– Frölunda har den bästa offensiven och ett målvaktsspel som är riktigt, riktigt vasst. Det tror jag blir avgörande.De känns starkast.

Henrik Eriksson, lagkapten, Djurgården: 4-3 i matcher till Skellefteå.

– Två riktigt bra lag som möts. Jag tycker det är otroligt svårt att sia om vem som ska vinna, men jag får nog säga Skellefteå. De är vana vid situationen eftersom de har varit i finalspel så många gånger de senaste åren. Dessutomkänns det som att de har lite mer spets än Frölunda.

Nils Andersson, vice lagkapten, Malmö: 4-2 i matcher till Frölunda.

– Jag tror den enormt tuffa matchserien mot Växjö har slitit ganska hårt på Skellefteå. Sedan närjag såg Frölundas sista match mot Luleå så blev jagväldigt imponerad. Jag tycker Skellefteå har känts litestarkare när vi har mött dem under säsongen men Frölunda är formtoppade nu.

ANNONS