Det blir säsongsdebut för Gustav Rydahl mot Malmö i Halmstad Arena. Det avslöjar Frölundas coach Roger Rönnberg för GP:s nya hockeypodd Klubbland.
Det blir säsongsdebut för Gustav Rydahl mot Malmö i Halmstad Arena. Det avslöjar Frölundas coach Roger Rönnberg för GP:s nya hockeypodd Klubbland. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Rydahl redo för comeback – sätts i 300-kiloskedja

Det är dags för Gustav Rydahl att spela hockey med Frölunda igen. Och han sätts i en kedja tillsammans med Carl Klingberg och Filip Cederqvist – och tillsammans väger de runt 300 kilo.
– Det är en ganska tung kedja! Vi får se hur de växer ihop i matchen mot Malmö – men på träningen ser det bra ut, säger coach Roger Rönnberg till GP:s nystartade hockeypodd Klubbland.

ANNONS
|

Ni kan säkert historien vid det här laget, hur Frölundas stjärncenter Gustav Rydahl tvingades avbryta den förra säsongen för att göra plats åt en spökande nerv i ryggen. En nerv som gjorde att han tappade känseln i benet och inte alls kunde trycka på i varken åkning eller tacklingar.

Nu, åtta månader efter operationen, är ryggen läkt.

Och det blir därmed comeback i genrepet – när Frölunda tagit bussen till Halmstad Arena för att möta Malmö Redhawks.

Rydahl har hela veckan tränat med tacklingsbar färg på tröjan – och placerats i en kedja tillsammans med tungviktarna Calle Klingberg och Filip Cederqvist.

ANNONS

Tillsammans väger trion runt 300 kilo.

– Det är en ganska tung kedja! Vi får se hur de växer ihop i matchen mot Malmö – men på träningen ser det bra ut, säger coach Roger Rönnberg.

Är det tanken att du satt ihop en kedja som gör ont att möta?

– Vi får se! Det är är upp till dem att visa så att jag vill spela dem, säger Rönnberg.

Ligger lågt – och vill visa på isen

Gustav Rydahl är försiktig, vill inte visa för stora känslor över att äntligen vara tillbaka i spel. Senast han spelade match för Frölunda var ju i mitten av december 2023.

– Det går åt rätt håll! Jag hoppas att det inte blir nåt bakslag ... så jag tar det dag för dag, försöker Gustav Rydahl slingra sig.

Vad är det för svar? Du låter som en trist politiker!

– Jag har ju tränat för det! Annars blir det ett jävla tjo i medierna. Vad folk tycker och tänker om mig. Det har varit mycket skriverier och skit. Så det är kul att de har något att lägga energi på, säger Rydahl.

Du menar att du bor hyresfritt i vissa supportrars huvud fortfarande?

– Så är det väl. Alla är väl inte hjärnkirurger, så det är kul att de bryr sig som de gör!

ANNONS

Gustav Rydahl fyllde förresten jämnt under onsdagen, 30 år – och firades på sängen av frugan och den fyra månader gamla dottern.

– Det var faktiskt saker som jag önskat mig. Det var grejor till bilen. Det var gött!

Till bilen?

– Ja, wunderbaum!

Jaja, du är ju från Värmland.

– Exakt, man måste ju bevara det. Just nu har jag två wunderbaum i bilen. Skogsdoft, skrattar Gustav Rydahl.

LÄS MER:Gustav Rydahls bakslag – berättar om vad som hände

LÄS MER:Sista dansen med Roger Rönnberg: ”Har känt en jäkla press”

LÄS MER:Nobbad av Färjestad – efterträdare till Lasse Johansson?

ANNONS