Rönnberg: "Det är en skadechock!"

I princip alla spelare i Frölunda är spelbara i finalserien mot Skellefteå – något som ger Roger Rönnberg ett rejält lyxproblem. – Det är jäkligt svårt att stoppa någon, säger han.

ANNONS
|

Under onsdagen hade Frölunda ett kort träningspass, knappa 25 minuter innan spelarna klev av isen. Under finalserien gäller det mest att få röra lite på sig och hålla igång kropparna – flera av spelarna vilade från ispasset. Något som Rönnberg uppmärksammade.

– Det är en skadechock!

– Nej, men det är som under hela slutspelet, vissa tränar i gymmet och vissa ute på isen.

En som missat de senaste matcherna men som gled runt ute på isen är Spencer Abbott – i en grön tröja vilket betyder att han fortfarande inte är tacklingsbar i träning.

ANNONS

– Han kan spela, det är ändå final nu så det är klart han kan. Alla killarna vill spela och det är jäkligt svårt att stoppa någon från en final. Men det är många som har lite ont, säger Rönnberg.

Tom Nilsson då?

– Samma sak där, det är svårt att hålla honom utanför när alla vill in och spela.

Under finalserien såhär långt har det blivit idel bortasegrar då Frölunda leder med 2-1 i matcher. Men att det skulle vara någon trend det avfärdar Rönnberg snabbt.

– Om jag inte tar fel så var det första hemmaförlusten vi hade i slutspelet senast, det är nästan komiskt att prata om en trend. Under första tio minuterna på hemmais hade vi stolpe och ribba. Hade vi gjort 1-0 där så är jag övertygad om att vi hade vunnit. Istället får Skellefteå in 1-0 och 2-0 lite turligt. Det enda som skiljer där är effektiviteten som vi måste ha om vi ska slå Skellefteå.

– Men det som är mest fantastiskt med de här spelarna är den uppoffring som killarna har gjort i år. Den inställningen i laget, det är något extra i år.

ANNONS

Är ni i toppform nu?

– Vi är nära! Men frågar du spelare för spelare så är det många som kan höja sig, spelare som kan ännu bättre.

ANNONS