Robin Press stannar i Ryssland ytterligare två säsonger

Robin Press blir kvar i ryska KHL. Svensken har valt att förlänga sitt kontrakt med Metallurg Magnitogorsk med ytterligare två säsonger.

ANNONS

Svenskarna som valde att stanna kvar i ryska KHL efter invasionen av Ukraina har blivit färre. Flera, bland annat Adam Reideborn och Adam Almquist, har valt att flytta till Schweiz respektive Tyskland.

Robin Press däremot, har stannat kvar – och kommer göra så ytterligare ett tag.

Den före detta Färjestadsbacken har varit i KHL sedan invasionen och hans kontrakt med Metallurg Magnitogorsk gick ut efter den här säsongen.

Nu meddelar klubben på sin hemsida att man har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över ytterligare två säsonger.

Vilket innebär att han, när kontraktet går ut, har stannat i Ryssland i fyra år efter invasionen.

ANNONS

– Det är tufft att vara ifrån sin familj under lång tid, inte träffa dem på åtta eller nio månader. Jag har levt så här i tre år. När man blir äldre ändras dina prioriteringar, har han sagt till ryska Championat.

Fyra svenskar i KHL gångna säsongen

Totalt fyra svenskar spelade i KHL under den gångna säsongen, nämligen Robin Press, Johan Mattsson, Fredrik Claesson och Pontus Åberg.

Den sistnämnde valde att gå till ligan efter invasionen.

Tidigare har även göteborgaren Viktor Svedberg spelat i KHL och nyligen berättade han för Expressen om att det var för dyrt att bryta kontraktet.

– Jag hade behövt offra väldigt mycket pengar för att bryta under en tidpunkt då jag hade mitt bästa kontraktsår i karriären, det var då jag tjänade som bäst vilket betydde att jag hade fått betala som mest för att ta mig ur det, säger han till Expressen.

LÄS MER:Viktor Svedberg talar ut om valet att stanna i KHL

LÄS MER:Ryska hockeyförbundet tvingas böta 12 miljoner

ANNONS