Rhett Rakhshani kan ha spelat sin sista match för grundserien efter att han blivit avstängd för andra gången på nio dagar.
Rhett Rakhshani kan ha spelat sin sista match för grundserien efter att han blivit avstängd för andra gången på nio dagar. Bild: KENTA JÖNSSON

Rhett Rakhshani stängs av – igen

Rhett Rakhshani stängs av tre matcher för sin slewfoot mot Växjö. Därmed missar stjärnan resten av grundserien.
– Han är besviken, jag är besviken, fansen är besvikna..., säger Frölunda-coachen Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Den 26 februari kom beskedet att Rhett Rakhshani stängs av efter en smäll mot Leksandsbacken Jonas Ahnelövs huvud. Straffet landade på två matcher.

Nu, nio dagar senare, stängs Frölundastjärnan av igen. Den här gången för en slewfoot (när man, bakifrån, sveper undan benen på motståndaren) på Växjös Jacob Micflikier.

Den här gången blir det ett strängare straff – tre matchers avstängning. Därmed missar stjärnan resten av grundserien, där det är just tre matcher kvar.

"Fråga om återfall i vårdslöst spel"

Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att det handlar om "en medveten bensvepning, där både klubba och ben används" och att tacklingen innebär stor skaderisk och att det dessutom är "fråga om återfall i vårdslöst spel."

ANNONS

Rakhshani ska dessutom betala 31 145 kronor i böter.

Roger Rönnberg om att behöva klara sig ytterligare matcher utan sin amerikanska stjärna:

– Han är besviken, jag är besviken, fansen är besvikna, Växjö är besvikna ... men det hjälper inte. Det har hänt och vi behöver honom på isen och han behöver lära sig att spela i den här frustrationen så han inte sätter sig i de här situationerna.

Han fortsätter:

– Jag tycker bara det är tråkigt att han hamnar i en sån situation igen. Vi vill ha Rhett med oss på isen. Han jobbar så mycket för att komma in och hjälpa sitt lag och har varit jättefrustrerad när han varit utanför laget och vi förlorar. Han vill i och hjälpa laget framåt och så hamnar han i ytterligare en sån här situation, så det känns tråkigt både för laget och honom.

"Skulle bli besviken på ligan"

Rhett Rakhshani avböjer att kommentera vidare. Efter torsdagens gav han dock sin syn på siutationen. Då var han rejält nedstämd.

– Jag tänkte faktiskt inte på den när det hände. Det kom en kille mot mig med en sen tackling och jag försöker bara försvara mig där. Det ser ut som att mina fötter rör sig i den riktningen men mina fötter träffar honom inte. Jag tycker faktiskt inte att det såg så farligt ut, säger han.

ANNONS

Du riskerar att straffas igen nu?

– Om jag anmäls ... jag vet inte vad jag ska säga om det! Jag blir stressad över det nu och om det händer så är det en fruktansvärd sak och jag skulle bli besviken på ligan om jag blir avstängd. Jag hoppas att det inte blir så.

ANNONS