Rhett Rakhshani riskerar ny avstängning

Rhett Rakhshani hann inte mer än att komma tillbaka från sin avstängning innan han riskerar en ny. Frölundastjärnan är nämligen anmäld efter en slewfoot i mötet med Växjö.
– Jag skulle bli besviken på ligan om jag blir avstängd, sa Rhett Rakhshani efter torsdagens möte.

ANNONS
|

Mot Leksand hemma i Scandinavium träffade Rhett Rakhshani motståndaren, Jonas Ahnelöv, med en arm i ansiktet. En smäll som då gav honom ett matchstraff och senare även ledde till både en anmälan och en avstängning.

– Jag hade inga intentioner på att det skulle hända, det var mest en reaktion från min sida. Det är olyckligt att det blev som det blev. Det är inget som jag har gjort tidigare i min karriär och förhoppningsvis inget jag kommer göra igen, sa han då.

Anmäls igen

Nu riskerar han att stängas av igen.

För mot Växjö delade han ut en slewfoot på Jacob Micflikier när han drog undan skridskorna på motståndaren.

ANNONS

Under fredagen kom beskedet att disciplinnämnden fått in en anmälan och att Rhett Rakhshani nu riskerar att stängas av ytterligare en gång. Besked kommer senare under fredagen.

"Växjöspelaren Jacob Micflikier åker upp bredvid Rakhshani som sätter sin klubba över bröstet och sedan sveper bort benet på Micflikier med kraft både från klubban och benet. Micflikier faller handlöst i isen utan att kunna skydda sig", skriver disciplinnämnden.

"Skulle bli besviken på ligan"

Rhett Rakhshani fick se situationen i omklädningsrummet efter matchen och var rejält nedstämd när han pratade om den efteråt.

– Jag tänkte faktiskt inte på den när det hände. Det kom en kille mot mig med en sen tackling och jag försöker bara försvara mig där. Det ser ut som att mina fötter rör sig i den riktningen men mina fötter träffar honom inte. Jag tycker faktiskt inte att det såg så farligt ut, säger han.

Du riskerar att straffas igen nu?

– Om jag anmäls ... jag vet inte vad jag ska säga om det! Jag blir stressad över det nu och om det händer så är det en fruktansvärd sak och jag skulle bli besviken på ligan om jag blir avstängd. Jag hoppas att det inte blir så.

ANNONS

ANNONS