Raymond kastas in i hetluften igen – inför ödesmatchen

Lucas Raymond, 17, spås en lysande framtid och väntas gå tidigt i sommarens NHL-draft. Årets säsong i Frölunda har dock inte blivit någon succé – då han kastats in och ut ur laget.
– Det är en tidsfråga innan han har alla pusselbitarna, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Det började redan förra våren att snackas om att Lucas Raymond skulle gå tidigt i den här sommarens NHL-draft. Då spekulerades det i både amerikanska och kanadensiska medier om att Frölundas nye supertalang skulle gå som etta i draften.

Nu har han tappat lite på de flesta rankingar men väntas ändå gå som ett av topp-fem-valen.

Den här säsongen skulle han slå igenom i Frölunda.

Men det där riktiga lyftet har inte kommit för 17-åringen som fått nöja sig med 31 matcher och nio (4+5) poäng hittills den här säsongen. Statistiken visar att han snittat 9:51 i istid i sina matcher, men har långtifrån alltid ingått i Rönnbergs matchtrupp.

ANNONS

Men mot Malmö ser han återigen ut att få chansen.

Detta efter att ha imponerat med J20-laget under helgen där det blev ett mål och fem assist på två matcher.

Under måndagens träning, den sista innan mötet med Malmö parades han ihop med Johan Sundström och Patrik Carlsson.

Något som borde avslöja att det blir spel igen för Lucas Raymond i A-laget.

– Det får vi se under tisdagen. Vi har inte tagit beslut ännu och ibland verkar ni veta mer än jag vet, säger Roger Rönnberg.

Vad säger du om hans framfart då?

– Han är nyfiken, intresserad, öppen och vill lära sig. Han har gjort två matcher med J20 och drivit på det laget på ett väldigt bra sätt som gör att man blir både nyfiken och intresserad. Det är bara en tidsfråga innan han har alla pusselbitar på plats för att bryta sig igenom i SHL, säger han och fortsätter:

– Jag har absolut blivit nyfiken på att testa honom.

Kastar om i kedjorna

Förutom att Lucas Raymond ser ut att kliva in i laget så fick Samuel Fagemo en ny omgivning igen. Nu är det Nicklas Lasu och Mats Rosseli Olsen som ser ut att gälla för honom.

Dessutom ser det ut som att David Printz som haft problem med en skada på överkroppen är tillbaka till mötet med Malmö.

ANNONS

– Han skulle göra en full träning och sen skulle vi kolla. Vi får se hur hans kropp klarar av den här träningen, säger Roger Rönnberg.

ANNONS