Toronto med William Nylander, Auston Matthews och Kaspari Kapanen stod för en sanslös vändning i natt.
Toronto med William Nylander, Auston Matthews och Kaspari Kapanen stod för en sanslös vändning i natt. Bild: JOHN E. SOKOLOWSKI

Osannolika vändningen – på fyra minuter: ”Något av det sjukaste”

Toronto var på väg att bli utslagna ur play off i NHL – då stod laget för en sanslös vändning och nu lever matchserien mot Columbus i allra högsta grad.

ANNONS
|

Den tidigare Frölundaspelaren Andreas Johnsson har varit långtidsskadad, men är på väg tillbaka efter sin knäoperation. I natt kunde dock drömmarna om att få göra comeback i slutspelet krossats när hans Toronto var enormt nära att bli utslagna i play off mot Columbus.

De sistnämnda ledde med 2–1 i matcher (spelas i bäst av fem) och hade en 3–0-ledning med bara fyra minuter kvar av den tredje perioden.

Saken borde varit klar – men det var den inte.

Med 3.57 kvar satte svenskstjärnan William Nylander 3–1 för Toronto. Leafs fortsatte pressa och med 3.06 kvar hittade även John Tavares nätmaskorna.

ANNONS

Dramat var i gång på allvar.

”En otrolig insats”

Columbus försökte stå emot, men med 23 sekunder kvar av ordinarie matchtid kom också Torontos kvittering som tog matchen till förlängning – där fullbordades supervändningen.

Lagets klart största stjärna, Auston Matthews, klev fram när det behövdes som mest och gjorde 4–3-målet i förlängningen som nu gör att det blir en femte och direkt avgörande match mellan Toronto Maple Leafs och Columbus Blue Jackets.

– Det är nog något av det sjukaste jag har sett eller varit med om. En otrolig insats av hela laget, säger Nylander efter matchen enligt TSN-reportern Mark Masters.

ANNONS