Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nörstebö tillbaka när Frölunda tog fjärde raka

Otursbacken Mattias Nörstebö är tillbaka i Frölunda – och jagar slutspelsformen.
4–2 mot Mora i fjärde raka SHL-segern.
– Det är grymt kul att vara tillbaka, säger norrmannen.

ANNONS
|

Det startar trögt i Scandinavium – och Frölunda ser inte alls vaket ut.

– Mora började bättre än oss, men sista tio av första tar vi tag i det. De spelar lite som oss. Sätter hög press och jobbar oerhört hårt. Det är roligt att möta, säger comebackande backen Mattias Nörstebö efter den första och mållösa perioden.

Men sedan tar det lite fart i alla fall – och just Mattias Nörstebö ser oerhört spelsugen ut.

Hans nyckelben är läkt och han sätter fart upp i anfallet.

På returen håller sig Samuel Fagemo framme och petar in sitt elfte mål för säsongen. Men det är Mora som har greppet innan dess och bara Johan Mattssons storspel håller dalmasarna från att knäcka nollan på mediekuben.

ANNONS

Mest imponerande är dubbelräddningen när Alexander Hilmersson är helt frispelad.

En stund senare är det dags för Nörstebö att ge sig ut på anfall igen. Han sprintar som Kläbo i skid-VM – och på pass från Max Friberg blir han helt fri. Den här gången räddar i alla fall Moras keeper Janne Juvonen.

Sedan ställer backen Anders Grönlund till det. Han crosscheckar en Mora-spelare i ryggen och blir utvisad.

Då visar Mathias Bromé varför han gjort tolv mål i SHL. På passning från förre frölundaiten Spencer Abbott skickar han i numerärt överläge in 1–1 med bara 30 sekunder kvar av perioden.

"Bara att njuta!"

Slut där, tro?

Nä, Anders Grönlund kommer in himlastormande revanschsugen efter den billiga utvisningen – och skjuter genom Janne Juvonen i Moras mål.

– Det är bara att njuta! Jag blev ju förbannad när jag tog utvisningen, så det var lite revansch att få göra mål direkt, säger Anders Grönlund när han intervjuas i pausen inför tredje perioden.

Grönlund har med målet gjort fyra den här säsongen.

I den tredje perioden är det dags för ännu en comebackande spelare att visa sig. Rhett Rakhshani prickskjuter in 3–1 i numerärt överläge, hans sjätte mål för säsongen och en bra återkomst efter huvudtacklingen i CHL-finalen.

ANNONS

I tom kasse ökar Max Friberg på till 4–1 ... innan Mora tröstmålade med 70 sekunder kvar.

ANNONS