Bild: Elise Amendola

Mitchell Miller mobbade funktionsnedsatt klasskamrat – får NHL-kontrakt

Mitchell Miller släpptes av NHL-klubben Arizona Coyotes efter att det framgått att han mobbat och trakasserat en svart klasskamrat med funktionsnedsättning.
Nu har han fått ett kontrakt, värt omkring 31 miljoner kronor, av Boston Bruins.
– Jag ångrar verkligen händelsen och har bett personen om ursäkt, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS
|

Det var för knappt två år sedan som det uppdagades vad Mitchell Miller, som precis hade blivit vald av Arizona Coyotes i NHL-draften, hade gjort sig skyldig till under sin skoltid i Ohio.

Tillsammans med en klasskamrat ska han trakasserat en svart funktionsnedsatt klasskamrat. Bland annat ska de tvingat honom att äta en godisklubba som de hade dragit i en urinoar, vilket ledde till att han fick testas för HIV och hepatit.

De båda ska även terroriserat klasskamraten med fysiskt våld, samt uttryckt rasistiska tillmälen.

Trots detta beslutade alltså Arizona Coyotes att välja Mitchell Miller i NHL-draften 2020, vilket ledde till att man fick svidande kritik från främst offrets familj.

ANNONS

Enligt offrets mamma ska mobbningen inte ha varit en engångsföreteelse, utan ”åratal av tortyr”.

Därefter valde Coyotes att dra tillbaka sitt draftval och släppa Miller.

Har skrivit kontrakt – värt 31 miljoner

Nu har den 20-årige backtalangen fått en ny chans i världens bästa hockeyliga. Mitchell Miller har nämligen skrivit ett kontrakt värt omkring 31 miljoner kronor med Boston Bruins

– Jag fattade extremt dåliga beslut och betedde mig väldigt omoget när jag gick i åttan. Jag mobbade en av mina klasskamrater. Jag ångrar verkligen händelsen och har bett personen om ursäkt. Sedan händelsen har jag fått bättre förståelse för de långtgående konsekvenserna av mina handlingar, vilket jag misslyckades med att inse och förstå för nästan sju år sedan, säger Miller på klubbens hemsida.

Boston Bruins: ”Tog ansvar för sitt beteende”

Boston Bruins president Cam Neelu känner såklart till Mitchell Millers historia.

– Att representera Boston Bruins är ett privilegium som vi tar på stort allvar som organisation. Respekt och integritet är fundamentala karaktärsdrag som vi förväntar oss av våra spelare och ledare, säger han i ett uttalande.

Han berättar att klubben har spenderat flera veckor med Mitchell Miller för att lära sig mer om honom som person och det ”rejäla misstag” som han gjorde som 14-åring.

– Under den här perioden tog Mitchell ansvar för sitt oacceptabla beteende och visade att han är villig att samarbeta med flera olika organisationer för att utbilda sig och för att använda det här misstaget som en lärdom för andra, säger Neely.

ANNONS

Enligt offrets mamma har Mitchell Miller ännu inte bett om ursäkt mer än via ett direktmeddelande på Instagram.

LÄS MER:Svenskens märkliga mål: "Inte gjort tidigare"

LÄS MER:Ovetjkin tangerade legendaren: "Ganska coolt"

ANNONS