Bild: MICHAEL ERICHSEN

Max Fribergs otäcka minuter – träffades av puck på struphuvudet

Max Friberg, 28, tog sig till båset, föll över båskanten och blev liggandes på golvet. Där fick han snabbt vård innan han försvann ned i omklädningsrummet, efter att ha träffats av en puck på struphuvudet.
– Det var lite chock där med andnöd och så, men det blev bra, säger han.

ANNONS
|

Det såg ut att ta illa.

Riktigt illa.

För i den tredje perioden träffades Max Friberg av en puck rätt upp mot ansiktet och föll över båskanten. Där fick han snabbt hjälp i båset och några sekunder senare leddes han ned i omklädningsrummet.

Färdigspelat?

Icke.

För Max Friberg kom tillbaka.

– Det var lite för en själv också att känna att jag var okej. Det var bättre än att gå av och noja sig och tro att det är något. Jag ville tillbaka och att spela klart var skönt för mig själv, säger han.

Pucken då?

Jo, den tog på struphuvudet.

ANNONS

– Jag trodde först inte att jag skulle spela vidare men det lugnade ner sig. Jag får hålla lite koll där under kvällen så det inte svullnar upp och sådär men jag kunde prata och andas så det var lugnt, säger han och fortsätter:

– Det var lite chock först direkt där med andnöd och så ... men efter ett tag var det bra.

Känner du av det nu?

– Nej, det är lugnt. Men jag ska vara noga med halsen och luftvägarna. Det känns bra så jag är inte så orolig.

Matchen vann Frölunda efter en lite trevande första period, en lysande andra period och en tredje period där man slog av på farten och höll på att bjuda Djurgården tillbaka in i matchen.

Det slutade dock med 5–2 till Frölunda.

– Det var mer positivt än negativt. Starten i sig ska bli lite bättre och vi ska spela bättre på ledning och inte släppa på gasen för mycket utan trycka på som vi gjorde i den andra perioden, säger Max Friberg.

Men man tänker lite automatiskt vid 5–1 att det är färdigt?

– Ja, men vi har varit med om det tidigare att det kan vända snabbt ... det är så tajt i ligan. För oss hade det varit skönt att ta med oss en bra tredje period. Lite upp där och det hade varit en riktigt bra insats.

ANNONS
ANNONS