Bild: MAGNUS LEJHALL

Matt Donovan lämnar Frölunda

Matt Donovan och Frölunda går skilda vägar. Det bekräftar Frölundas sportchef, Fredrik Sjöström, i Frölundapodden
– Det var inget enkelt beslut för vi gillar Matt, säger Sjöström.

ANNONS
|

Frölunda väljer att avsluta samarbetet med Matt Donovan.

Klubbens sportchef, Fredrik Sjöström, bekräftar beslutet i Frölundapodden.

– Jag har tagit ett snack med honom och hans representant och vi har meddelat Matt att det inte blir någon fortsättning till kommande säsong, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i Frölundapodden.

"Kommer ha en dialog med honom"

Samtidigt utesluter han inte comeback för Donovan i klubben i framtiden.

– Jag kommer att hålla en dialog med honom fortsatt. Man ska väl aldrig säga aldrig för vi har haft ganska många spelare som har varit ute och vänt i något år eller två – och sedan kommit tillbaka. Vi gillar Matt, men nu var vi tvungna att välja en väg och vi valde en annan väg den här gången. Men jag ser det inte som en omöjlighet att han skulle dyka upp igen i ett framtida Frölunda.

ANNONS

Donovan anslöt till Frölunda inför säsongen 2016/2017, men efter två säsonger i Göteborg får amerikanen alltså nu söka efter nya utmaningar.

Under sina två säsonger i Frölunda fick Donovan vara med om ett semifinaluttåg och ett kvartsfinaluttåg. För egen del blev det 42 poäng på 102 SHL-grundseriematcher och en poäng på 20 slutspelsmatcher.

Innan tiden i Frölunda har 28-åringen spelat hockey för bland andra Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders och Rochester Americans.

ANNONS