Mats Zuccarello sågar Norge: ”Ett skitland”

Norge har fostrat flera av världens största idrottsstjärnor. Men NHL-stjärnan Mats Zuccarello är inte nöjd.
– Vi är ett skitland när det kommer till idrott, säger han till Viaplay.

ANNONS
|

Den norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello är just nu i Sverige och Stockholm med sitt Minnesota Wild för NHL-matcher i Avicii Arena.

I en intervju med Viaplay kommer han med en sågning – av sitt eget land.

Norge är en stark vinternation som har världsstjärnor i sporter som längdskidor, skidskytte och alpint. Dessutom är några av världens just nu bästa fotbollsspelare från Norge (exempelvis Ada Hegerberg och Erling Haaland), liksom friidrottsstjärnorna Karsten Warholm och Jakob Ingebrigtsen och tennisstjärnan Casper Ruud. För att nämna några.

Men det räcker inte enligt Mats Zuccarello.

– Vi bor i ett resursstarkt land, men är extremt dåliga på idrott. Vi säger att vi är en idrottsnation, men vi är ett motionsland. Vi går ut och springer lite i skogen, åker skidor och så. Men vi är långt ifrån bäst i världen på att ge barn och unga förutsättningar för att idrotta. I alla fall när det kommer till hockey. Det finns inte ishallar nog, istider nog... tittar man på handboll, taekwando och bordtennis... det är helt enormt dåligt, säger han till norska Viaplay enligt Expressen.

ANNONS

”Ett skitnamn”

Han har inte heller stort hopp om framtiden.

– Det är inte mycket som tyder på att det blir bättre.

Zuccarello fortsätter:

– Vi är ett skitland när det kommer till idrott. Vi är bra på en del idrotter. Men vi är inte bra nog för att ta hand om barn och unga i landet.

LÄS MER:NHL-stjärnan tagen ur spel: "Största allvar"

LÄS MER:Robin Figren: Här är de bästa och sämsta arenorna i SHL

LÄS MER:Forsbergs succé – straffräddare och framspelare

ANNONS