Många svenskar dumpas till AHL: "Vi håller alltid koll"

När NHL-säsongen börjar dumpas många spelare till farmarligan. En guldgruva för de svenska klubbarna att fynda. …– Vi håller alltid koll, säger Fredrik Sjöström, sportchef i Frölunda.

ANNONS
|

Det är den krassa verkligheten för många av spelarna som åker över till Nordamerika för att testa på hockeydrömmen. Fler svenskar än någonsin tar chansen vilket innebär att fler svenskar än någonsin får spela hockey i farmarlagen.

– Jag förstår att många vill ta chansen. Men det är många som åker över och aldrig får spela i NHL. Då är det bättre att spela i SHL tycker vi, säger Sjöström.

Nyligen skickades ett gäng svenskar ner till AHL och där finns ett par spelare med Frölunda-koppling. Spelare som de två guldhjältarna Spencer Abbott och Lasse Johansson, spelare som Max Görtz och Erik Gustafsson.

ANNONS

– Vi håller alltid koll på spelare. Sen blir det lite extra på de som varit hos oss. Vi tittar hela tiden oavsett hur det går. Vi tittar eventuellt på denna säsong men även till nästa säsong. Man vet aldrig vad som händer och man måste vara förberedd. Det är snabba bud när det väl händer. Men vi tittar inte på att ta in något om en månad eller så.

Hur bra är årets trupp? Behöver ni förstärka?

– Vi tittar inte på något just nu. Sen vet man aldrig om man får en skada eller något och måste agera. Vi får se längre fram under säsongen om det finns något där vi behöver förstärka. Men vi har inget på gång just nu.

Vem kontaktar vem, spelare som vill hem? Eller ni som vill få hem spelare?

– Det varierar från fall till fall. Det är lite både och. Ibland scoutar vi ju spelare och tittar men om det är en spelare som nyligen har varit här så kanske vi inte behöver scouta särskilt mycket. Vi tittar och håller koll på marknaden, det är likadant som alla andra lag gör, säger Fredrik Sjöström.

ANNONS

"Frölunda-spelare" som skickats till AHL

Viktor Svedberg, Spencer Abbott, Julius Bergman, Lasse Johansson, Erik Gustafsson, Anton Blidh, Max Görtz, Erik Karlsson.

ANNONS