Linus Ullmark berättar om sorgen efter sin pappas död

Linus Ullmarks pappa dog under förra säsongen. Nu berättar NHL-stjärnan om den stora sorgen – och att han fick följa begravningen på datorn.
– Jag vill bara att någon ska hålla om mig, säger han till Radio Örnsköldsvik.

ANNONS
|

Det var när Linus Ullmark spelade för Buffalo Sabres i NHL, under förra säsongen, som det tragiska beskedet kom från Sverige.

Hans pappa hade dött 63 år gammal efter en tids sjukdom.

Ullmark hade anat att något inte stod rätt till under morgonpass inför en bortamatch mot Philadelphia Flyers och när han kom till omklädningsrummet såg han att hans mamma hade ringt honom.

– Livet springer ur min själ när jag lägger ihop ett och ett och jag ringer mamma direkt, berättar han i Radio Örnsköldsvik.

Ullmark vittnar om ensamheten han kände efter att han fått beskedet och begett sig till sitt hotellrum.

ANNONS

– Tårarna rinner längs kinderna och jag skriker ut min kärlek och förtvivlan i kudden. Jag känner mig som ett barn igen och vill bara att någon ska hålla om mig. Vem som helst. Men det är bara jag. Ensam.

Fick följa begravningen på datorn

Den 29-årige målvakten berättar att hans pappa, som varit sjuk under en längre tid, aldrig hann ta sig till Nordamerika för att se sin son spela. Ullmark lyckades inte heller, på grund av pandemin, ta sig hem till Sverige för att gå på begravningen.

I stället fick han följa den via digitalt.

– Jag kliver upp kvart i fyra på natten, sätter på mig kostym och finskor, sätter mig framför datorn och klickar på länken som mamma skickat så jag kan delta via videolänk. Mitt i allting kommer jag på mig själv att tänka hur surrealistisk den här situationen är. Begravningen görs, videon blir svart och jag känner att kapitlet är inte färdigskrivet ännu. Jag fick inte avslutet man får efter en begravning – allt känns likadant som innan, säger Ullmark.

ANNONS