Kritiken mot stjärnan: "Hans kommentarer är direkt motbjudande"

Han petades i truppen och när USA floppade i World Cup. Då kunde inte Phil Kessel hålla igen. Nu kritiseras han rejält i USA. – De här kommentarerna från en tidigare lagkamrat är direkt motbjudande, säger David Backes.

ANNONS
|

Det blev respass redan i gruppspelet för USA i World Cup. Ett praktfiasko för hockeynationen. En som däremot verkade njuta lite av fiaskot var petade stjärnan Phil Kessel. Efter att USA var ute ut turneringen kunde han inte hålla sig.

”Jag bara sitter i mitt hus och hänger med min hund. Känns som jag skulle göra något viktigt ikväll, men jag kan inte sätta fingret på det...”, skrev han på Twitter.

Ett inlägg som spreds som en löpeld över världen och USA. Nu får dock Kessel mothugg från en av lagkamraterna i landslaget.

– Jag är besviken. Det är som att säga att vi inte kämpade eller inte brydde oss. Jag förstår om det finns känslor när du blivit petad, men de här kommentarerna från en tidigare lagkamrat är direkt motbjudande och förvärrar bara saken, säger David Backes enligt Yahoo Sports.

ANNONS

– Jag spelade med Phil under OS i Sotji och jag hoppas att det här inte var något respektlöst eller en attack mot någon i vårt omklädningsrum. Jag tror inte att någon av oss tycker att det var särskilt kul, säger Rangers-stjärnan Derek Stepan.

ANNONS