Johan Garpenlöv ny hockeyexpert på Radiosporten

Radiosporten presenterar en ny hockeyexpert. Den förre förbundskaptenen Johan Garpenlöv gör sin första match i nya rollen redan på torsdagen.

ANNONS
|

I augusti stod det klart att Per Svartvadet lämnar som hockeyexpert för Radiosporten efter fem år. Han har sedan presenterats som ny expert i TV4:s hockeysändningar.

Nu har en ersättare på Radiosporten presenterats. Den tidigare förbundskaptenen för Tre Kronor Johan Garpenlöv, 56, blir ny expert.

– Jag kan bidra med min resa både som spelare och tränare, det kan finnas många saker som jag kan berätta därifrån som lyssnarna är intresserad av. Jag gillar att förklara hockey, förmedla sånt som folk i allmänhet inte har en aning om, säger Garpenlöv till Radiosportens hemsida.

SM- och VM-guld

Garpenlövs första match som expert blir mötet mellan Linköping mot Färjestad på torsdagskvällen. Han är bekant med flera spelare i SHL men säger att han inte kommer hålla igen.

ANNONS

– Gör man inte rätt för sig har jag inget problem att säga det.

Johan Garpenlöv vann som spelare tre SM-guld och två VM-guld och spelade många år i NHL . Mellan 2019 och 2022 var han förbundskapten för Tre Kronor, svenska herrlandslaget. Därefter var tränare för Djurgården.

LÄS MER:Roger Rönnbergs kritik efter Frölundas svaga matcher

LÄS MER:Frölunda i möte efter förlusten mot Örebro

LÄS MER:Experten: De är hetaste nyförvärven i SHL

ANNONS