Ilskan efter hånen från supportrarna: ”Korkat och lågt”

När Linköping och HV71 möttes i SHL visade flera Linköpingssupportrar upp bilder på Stefan Liv – för att håna HV71-fansen.
Något som lett till att flera supportar nu stängs av.
– Det är så korkat och lågt och respektlöst, säger LHC:s klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar till Expressen.

ANNONS
|

Linköping tog emot HV71 i lördags på hemmais. En match som slutade med seger för hemmalaget. Efteråt har dock flera supportrar stängs av och det hela började med en insändare i Corren.

Där en person berättade att flera Linköpingssupportrar gått fram till HV71-supportrar och visat bilder på Stefan Liv på sina telefoner. Detta i att försöka håna motståndarfansen där Stefan Liv är en stor HV71-ikon.

Han omkom i en flygolycka 2011.

Hånen från fansen har även nått Linköping och klubbens ledning.

– Det är förkastligt, så klart. Insändaren har även meljat oss och jag har svarat att vi tittat på våra kameror och identifierat de här personerna. För det här är ingenting som är okej och självklart tar vi avstånd från det, säger Linköpings klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar till Expressen.

ANNONS

– Varje sund person och sunt förnuft säger att det är så lågt beteende att man blir gråtfärdig. Vad ska det leda till? Det är så korkat och lågt och respektlöst, och det är självklart inte är ett okej beteende. Jag tror att 99 procent av befolkningen håller med om det.

Identifierat och stängt av flera efter hånen

Han berättar även att personerna som man lyckats identifiera tack vare kamerorna i arenan nu är avstängda. Där de inte är välkomna in på arenan i mellan 18 till 24 månader.

Carl-Johan Stålhammar berättar även om kampen som klubben har att försöka se till att det aldrig händer igen. Där en ständig dialog med supportrarna är viktig – även om den inte alltid leder till framsteg.

– Vi vill inte ha könsord eller kränkande språk och supportarna lyssnar och hör. Men på ståplats står både supporterföreningar och en klick icke-anslutna människor så vi kan ju bara fortsätta traggla och förklara vad som är rätt och fel och hoppas att det blir bättring, säger han.

ANNONS