Henrik Lundqvists nya jobb – som ambassadör för MSG

Henrik Lundqvist har ett nytt jobb.
Han blir ambassadör för Madison Square Garden.
”Det är som att komma hem”, skriver han på Instagram.

ANNONS
|

Det är en skräddarsydd roll han får. Lundqvist kommer att arbeta för MSG Sport och Madison Square Garden Entertainment Corp för att stödja de båda bolagens affärsverksamheter. Hans officiella titel blir ambassadör.

– Jag är så tacksam och glad över att börja min nya roll som ambassadör för Madison Square Garden! Jag ser fram emot att arbeta med de fantastiska människorna inom Garden-familjen och delta i en mängd nya projekt, säger han i ett Intagraminlägg och fortsätter:

– Nu är tiden inne att bli involverad på Garden igen. Varje gång jag kommer in i den byggnaden är det som att komma hem. Nu får jag möjligheten att vara där på flera matcher, konserter och events.

ANNONS

Har tröjan hissad

Lundqvist hade som bekant Madison Square Garden som hemmaarena i 15 år när han representerade New York Rangers. Han gjorde så pass stort intryck under sin tid i ”The Garden” att hans tröja hissades i taket i vintras som en hyllning.

Målvaktsikonen, som också vunnit två SM-guld med Frölunda, tvingades för ett drygt år sedan meddela att hockeykarriären är över. Detta efter att man upptäckt ett hjärtfel, som krävde en operation.

LÄS MER:Henke Lundqvist på plats under Håkan Hellströms efterfest

LÄS MER:Nu kan Henkes hjärta slå för alltid i New York

LÄS MER:Här hyllas Henke Lundqvist i ett fullsatt Madison Square Garden

ANNONS