Efter en misstroendeförklaring byttes både ordförande och vice ordförande ut i Goa gubbar, den stora supporterföreningen till Frölunda. Martin Hamrin röstade fram som ny ordförande och Catharina Grann Arvidsson som vice ordförande.
Efter en misstroendeförklaring byttes både ordförande och vice ordförande ut i Goa gubbar, den stora supporterföreningen till Frölunda. Martin Hamrin röstade fram som ny ordförande och Catharina Grann Arvidsson som vice ordförande.

Goa gubbar med ny ledning – efter misstroendeförklaring

Det har hänt saker i supporterföreningen Goa gubbar. Efter en misstroendeförklaring mot styrelsen så byttes både ordförande och vice ordförande ut i söndags.
– Nu ska allt gå rätt till. Det ska inte finnas utrymme för några frågetecken – och har nån frågor om saker och ting så ska vi kunna redovisa det. Det ska vara transparens i hela föreningen, säger nye ordföranden Martin Hamrin.

ANNONS
|

Sedan i söndags har supporterföreningen Goa Gubbar en ny ledning. Martin Hamrin har klivit in som ny ordförande och Catharina Grann Arvidsson tar rollen som vice ordförande.

Och det var inte helt utan drama som regimskiftet kom till.

Den sittande styrelsen fick en misstroendeförklaring emot sig – där över tio procent av föreningens medlemmar hade gått samman.

Det innebar ett extrainkallat årsmöte – och ett förslag på en ny styrelse lades fram. Det förslaget röstades därefter igenom. Ordförande Börje Karlsson och vice ordförande Marco Vieira fick kliva av.

– Valberedningen hade ett konkret och bra förslag som lades på bordet. Och det röstades igenom enhälligt. Och sedan har det varit idel positiva miner, säger den valde ordföranden Martin Hamrin.

ANNONS

Han satt även med som ledamot i den styrelse som det kom en misstroendeförklaring emot – sedan den sittande kassören och även revisionsbyrån av olika anledningar valt att kliva av.

– Precis. Det var inte en lång stund som vi hann sitta. Det blev bara nån månad. Och anledningen till att det sprack är interna grejer. Det är inget som jag tänker gå ut och kommentera hur och varför. Det är mycket som handlat om samsyn, hur vi ska styra Goa gubbar in i framtiden. För nånting måste vi göra för att utvecklas, säger Martin Hamrin, som till vardags jobbar som IT-tekniker i Varberg och Göteborg.

Så här såg Sektion 84:s egenhändigt målade tifo ut i premiären – och nu ska Goa gubbar jobbar för ett närmare samarbete mellan supporterklubbarna. Tifot har för övrigt blivit affisch.
Så här såg Sektion 84:s egenhändigt målade tifo ut i premiären – och nu ska Goa gubbar jobbar för ett närmare samarbete mellan supporterklubbarna. Tifot har för övrigt blivit affisch. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stormat runt Goa gubbar på sistone

Det har stormat kring Goa gubbar, som drabbades av stora avhopp under den förra säsongen. GP har tidigare skrivit om saknade redovisningar och pengar som inte kommit fram till tänkta ändamål.

Hur tänker du kring det?

– Jag har hört hur mycket det har knorrats och jag har sett vad som skrivs på nätet i olika forum. Jag har valt att inte lägga mig i det där, aldrig skrivit något själv. Men givetvis ser jag vad folk skriver, jag hör hur snacket går, säger Martin Hamrin.

Han tillägger snabbt:

– Det som var viktigt för mig när jag klev på det här tåget var att allt ska vara gjort ”by the book”. Det ska vara snyggt och prydligt med allting, det ska vara i ordning. Ska jag stå med som firmatecknare på något ska det vara rätt och riktigt. Det ska inte finnas utrymme för några frågetecken – och har nån frågor om saker och ting så ska vi kunna redovisa det. Klart och tydligt!

ANNONS

Just Martin Hamrin var redan förra året nominerad till ordförande, men valdes inte den gången.

– Det var flera som ville ha en förändring redan då, säger han.

Matchguide: Frölunda HC–Malmö Redhawks

Vad: SHL, omgång sju.

Var: Scandinavium.

När: Lördag, klockan 18.00.

Tv/stream: TV4 Play.

Det gäller: Frölunda kom tillbaka efter käftsmällen mot Örebro – och tog säsongens första bortavinst i SHL, 2–1 mot Modo. Till den här matchen kommer legendaren Tomi Kallio att hyllas – då han väljs in i Hall of fame i Göteborg. Det sker med en stor ceremoni på isen vid 17.40. Det var under fredagen sålt runt 9 000 biljetter, vilket talar för runt 11 000 på lördagen.

Läget i laget: Backen Filip Hasa är tillbaka i laget – har placerats i backpar med Christian Folin. Det betyder att Isac Heens trillat ner ett hack – och antingen får titta på läktaren eller spela sjundeback. Saknas: Gustav Rydahl (rygg), Wiktor Nilsson (axel) och Noah Hasa (öga).

Erik Thorell är fortfarande osäkert startande – efter sjukdom, ej skada.

Den nye ordföranden tittar framåt – och har inlett samtal med både Frölunda HC och den andra supporterfraktionen Sektion 84.

– Det är jäkligt viktigt för min del och för den styrelse som sitter nu att vi har ett tätt samarbete med Frölunda och Sektion 84 kring just Västra ståplats. Så att vi får till något positivt. Vi är ju alla där av samma anledning – och det är att stötta laget, föreningen, grabbarna och tjejerna. Vi finns där för Frölunda och det är därför vi går på matcherna. Det ska vara ett positivt klimat, där alla ska kännas som en stor familj för Frölunda.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Redan träffat Frölunda och Sektion 84 för bättre samarbete

Just Goa gubbar och Sektion 84 har inte samarbetat bra de senaste åren.

– Det har ju funnits en historia, det har det – men jag vill inte kommentera den. Jag vill se framåt. Sektion 84:s medlemmar hade samtliga röstat på sitt årsmöte för ett samarbete med Goa gubbar. Min känsla, som en vanlig åskådare som stått vid sidan av på läktaren tidigare, är att det inte funnits den samarbetsviljan hos någon av sidorna under andra år. Det kändes ruggigt bra med mötet, säger Martin Hamrin.

ANNONS

Han tillägger:

– Det känns redan nu att det är en mycket positivare anda runt omkring Goa gubbar när jag kommer till en match. Det är många som uttrycker sig positivt att det blev en förändring!

I skrivande stund har Goa gubbar nästan 500 personer som betalat in medlemsavgiften.

– Det tickar på hela tiden. Vi hoppas även att många väljer att komma tillbaka till oss, säger ordförande Martin Hamrin.

Goa gubbars nya styrelse

Ordförande: Martin Hamrin (vald på två år).

Vice ordförande/ledamot: Catharina Grann Arvidsson (ett år).

Kassör/ledamot: Ann-Margret Ekberg (ett år) och Patrizia Conticelli (två år).

Sekreterare/ledamot: Andreas Thörnell (två år).

Suppleanter: Jonas Svensson och Lotta Modin (ett år).

Valberedning: Sture Rodin (ett år) och Marlene Thörnqvist (ett år)

Revisionsbyrå: Angelas Revisionsbyrå & Jesper Lundbäck.

Lämnade styrelsen efter misstroendeförklaring: Ordförande Börje Karlsson och vice ordförande Marco Vieira.

LÄS MER:Frölunda säger nej till Goa gubbar – som drabbats av massavhopp

LÄS MER:Konstnären Danny Kohn rasar efter uteblivna gåvor till Drottning Silvias barnsjukhus

ANNONS