Galna målfesten – 13 (!) mål när Frölunda vann mot Rögle

Roger Rönnberg har varit med länge, länge inom hockeyn. Men en sådan match som den mot Rögle där det svängde fram och tillbaka innan Frölunda kunde vända och vinna.
Det har han inte varit med om på länge.
– Det kommer att ta ett tag att hämta sig från den här matchen, säger han.

ANNONS
|

Rögle och Frölunda hade mötts tre gånger den här säsongen. Samtliga hade slutat med seger för laget från Ängelholm efter täta och tuffa matcher. Det såg även ut att bli en fjärde.

För Rögle tog ledningen när Brady Ferguson hittade luckan bakom Lasse Johansson i slutet av den första perioden. I inledningen av den andra kom 2–0 när Ludvig Larsson tog vara på sin egen retur.

Släkten är värst.

Den har man ju hört ett antal gånger och det visade sig stämma nu också.

För i ett numerärt överläge höll sig tidigare Frölunda-spelaren, Simon Hjalmarsson sig framme och trixade in trean och Rögle såg ut att gå mot en komfortabel seger.

ANNONS

Då vaknade Frölunda.

Glödhete Anthony Greco reducerade och strax därefter fyllde Petteri Lindbohm på.

Då agerade Cam Abbott och tog en timeout när han såg vad som höll på att hända. Ett genidrag skulle det visa sig för direkt efteråt utökade William Wallinder och Ludvig Larsson fyllde på igen.

– Det kommer att ta ett tag att hämta sig från den här matchen ... det är inte många matcher som kan mäta sig med den här. Att komma tillbaka så som vi gör det är väldigt imponerande, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det är dock lite så att man är irriterad över att vi släpper på oss så många enkla mål men lika imponerad är jag över det vi gör offensivt.

Frölunda skulle vända och vinna – när stjärnorna klev fram

För Frölunda skulle komma tillbaka.

Innan mittenakten var över vaknade istället Loui Eriksson till. Inom loppet av 13 (!) sekunder gjorde han både 5–3 och 5–4 och Frölunda var med i matchen igen. Bara för att se Adam Tambellini sätta 6–4 i den tredje perioden.

Men Patrik Carlsson reducerade och i powerplay kunde sedan Anthony Greco kvittera med sitt sjätte mål den här veckan och tog matchen till förlängning. Där klev hans landsman fram.

Ryan Lasch var iskall när chansen dök upp och såg till att bonuspoängen hamnade i bussen på väg till Göteborg.

ANNONS

– Vi måste först nu glädja oss åt vändningen. Vi ska först vara imponerad över killarnas moral och att det här unga laget kan vinna ännu en match. Sen ska vi i analysen vara balanserade och hitta saker vi kan göra ännu bättre i vårt försvarsspel. Att vi gör mycket mål för andra matchen i rad ska vi inte heller underskatta, säger Roger Rönnberg.

Segern var viktig, väldigt viktig för Frölunda. Den innebar inte bara en skön seger och en boost i självförtroende efter att man kommit tillbaka gång på gång. Den innebar även att man behåller tredjeplatsen i det getingbo som SHL-tabellen blivit.

– Det är jättetajt i tabellen och det gäller att ha fötterna på jorden. Det var jätteviktiga poäng för oss att ta. Två poäng istället för noll kan kanske vara avgörande i slutändan. Den här veckan som helhet har det varit mycket som varit positivt. Det tar vi med oss men vi vet också om att det kommer två viktiga matcher nästa vecka. Det gäller att inte slicka i sig det här för mycket, säger sportchefen Fredrik Sjöström.

Att tredjeplatsen behålls var något som Roger Rönnberg själv hade mindre bra koll på. I alla fall hävdar Frölunda-tränaren det och berättar att han kommer att ha väldigt dålig koll på hur tabellen ser ut under avslutningen.

ANNONS

En avslutning av grundserien som lär bli dramatisk.

– Jag har bestämt mig för att inte kolla mer på tabellen innan vi har spelat färdigt, säger han.

Det låter som att du vill att vi slutar påminna dig då?

– Exakt! Det var min poäng ...

LÄS MER:Frölunda om glödhete Anthony Grecos framtid i klubben

LÄS MER:Edstrom, Stenberg och Born har satt fart på Frölunda – hyllas

LÄS MER:Erik Borgs osannolika dygn – succéstart i Frölunda

ANNONS