Gabriel Landeskog straffas efter tacklingen

Gabriel Landeskog inleder NHL-säsongen med en avstängning. Den svenske stjärnan kommer nu missa två matcher som straff för tacklingen på Kirby Dach.

ANNONS
|

Det var i slutet av premiärmatchen mellan Colorado Avalanche och Chicago Blackhawks som Gabriel Landeskog satte tacklingen som nu renderade i en avstäning.

Colorado-kaptenen tog sikte mot Chicagos Kirby Dach, som precis hade tappat balansen, och tacklade den 20-årige kanadensaren hårt in i sargen.

Tacklingen ledde till bråk på isen och att Gabriel Landeskog fick två minuters utvisning.

LÄS MER:Bråk mellan Colorado och Chicago – efter Landeskogs tackling

– Det går fort där ute och det blev lite olyckligt, han hann tappa balansen och befann sig på ett knä när jag fullföljde tacklingen. Det var skönt att se att han inte blev skadad, sa Gabriel Landeskog till Sportbladet efter matchen.

ANNONS

Nu har alltså Landeskog bestraffats efter tacklingen på Dach. Under torsdagskvällen meddelade NHL:s disciplinnämnd att han stängs av i två matcher för tilltaget.

– Det där är en farlig tackling. När en spelare är på ett ben vill man absolut inte dra fördelar av det. Landeskog spelar spelet hårt och på rätt sätt, men det där är en situation som garanterat ska vara utvisning, sa en av TNT:s kommentatorer efter tacklingen.

LÄS MER:Jacob Peterson gjorde sitt första NHL-mål

ANNONS