Elias Fälth lägger skridskorna på hyllan.
Elias Fälth lägger skridskorna på hyllan. Bild: CARL SANDIN

Frölundas tidigare guldback avslutar elitkarriären

Han gjorde en snabb visit i division 3, men nu lämnar Elias Fälth det slutliga beskedet. Elithockeykarriären är över. "Det är över nu", skriver Fälth i ett inlägg på sin Instagram.

ANNONS
|

Elias Fälth anslöt till Frölunda från HV71 säsongen 2014/15. Året därpå vann backpjäsen både Champions Hockey League och SM-guld med Frölunda innan han flyttade vidare för spel i Brynäs.

Förra säsongen spenderade Elias Fälth i finska ligan och klubblaget Tappara.

Vart Fälth skulle ta vägen därefter var oklart och även när säsongen drog i gång stod 38-åringen kontraktslös. Så sent som i helgen gjorde Elias Fälth ett inspel med en match i division 3 för Munkedals BK.

I ett känslosamt inlägg på sin Instagram berättar nu Elias Fälth att hockeykarriären på elitnivå är över.

" Jag får inte ihop det, har försökt i dagar att skriva en text som ska rama in min karriär, ja egentligen hela mitt liv. Ord ska sättas på känslor, oförglömliga minnen ska beskrivas och fantastiska människor borde hyllas. Men det tar stopp (eller aldrig stopp), jag får inte med allt som jag vill ha sagt eller så får inte texten plats! Var sak har sin tid sägs det, men tiden som ishockeyspelare hade för min del gärna fått vara för evigt", skriver Fälth bland annat.

ANNONS

Elias Fälth gjorde totalt 379 SHL-matcher och spelade 40 landskamper för Tre Kronor.

Visa det här inlägget på Instagram

Det är över nu Men jag kommer aldrig glömma alla dagar med dig Men tyvärr är över nu Jag får inte ihop det, har försökt i dagar att skriva en text som ska rama in min karriär, ja egentligen hela mitt liv. Ord ska sättas på känslor, oförglömliga minnen ska beskrivas och fantastiska människor borde hyllas. Men det tar stopp (eller aldrig stopp), jag får inte med allt som jag vill ha sagt eller så får inte texten plats! Dock så har jag ju nu resten av livet på mig med att portionera ut små bitar av karriären i texter för den som vill läsa. Var sak har sin tid sägs det, men tiden som ishockeyspelare hade för min del gärna fått vara för evigt. Och som en klok man jag lärde känna i Göteborg sa: ”Man har bara en familj och du har en underbar sådan så varför fightas på hårt underlag när man kan gå på mjuk mossa” Tack för mig ❤️🙏🏼

Ett inlägg delat av Elias Fälth (@eliasfalth33)

ANNONS