Frölunda illa ute – föll efter sanslös målfest

13:e målet avgjorde – och Frölunda är i brygga efter en sanslös målfest.
Skellefteå leder nu med 3-1 i matcher och kan avgöra serien på söndag.
– Vi hade kunnat vara lite mer tålmodiga, det grämer mig litegrann, säger lagkapten Max Friberg efter 6-7-förlusten.

ANNONS
|

Få det senaste om Frölunda – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Frölunda HC och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i klubben.

Klicka här för att följa Frölunda HC

Det blev en match för historieböckerna när Frölunda och Skellefteå möttes i den fjärde semifinalen.

Inför ett kokande Scandinavium bjöds det på en målfest av monumentala proportioner – och det är inga överord.

Skellefteå tog ledningen vid hela fem tillfällen under ordinarie matchtid och Frölunda kvitterade varje gång. Till och med när det såg extra mörkt ut och västerbottningarna fick en tvåmålsledning till skänks efter ett osannolikt självmål av Christian Folin lyckades Roger Rönnbergs mannar repa mod och komma tillbaka.

– Jag tycker killarna ... de tävlar som djur därute. Det är fantastiskt hur vi kommer tillbaka och spelar på karaktär hela den här matchen, det är oerhört tråkigt att vi inte får vinna den, säger Roger Rönnberg efter matchen.

ANNONS

Robert Ohlsson mållös

Som Frölundatränaren konstaterar så räckte dock inte krigarinsatsen hela vägen för hans lag. Väl i förlängning kunde Skellefteå en sjätte – och därmed sista – gång ta ledningen när Andreas Johnson fick in matchens 13:e mål.

– Det var en skön känsla, galen match. Den sjukaste jag har spelat, säger matchvinnaren.

Skellefteås tränare Robert Ohlsson är, till skillnad från matchen, mållös efteråt.

– Vilken … vilken hockeymatch! Jag kommer låta Roger analysera det mesta av den, för den är svår att analysera.

Rönnberg tar vid och har mer att säga än sin konkurrent.

– Galen match, det kan jag hålla med om. Vilken fantastisk underhållning det måste varit, det är kul!

Han tar ny fart:

– Men jag är i hockeybranschen och det finns de som säger att det här är en underhållningsbransch, det är det inte. Jag vill vinna matcher och tyvärr gör vi inte det i dag.

Roger Rönnberg är i hockeybranschen, inte underhållningsbranschen.
Roger Rönnberg är i hockeybranschen, inte underhållningsbranschen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölunda positiva – trots förlusten

Den tunga förlusten till trots hittar Roger Rönnberg ljusglimtar som går att bygga vidare på.

– Tyvärr släpper vi in några osannolika mål. Däremot är jag väldigt, väldigt glad över vår offensiv och hur vi kan, både i powerplay och fem mot fem, skapa ett tryck mot Skellefteå. Det är det viktiga för mig: Att vi får tillväxt i spelet och blir bättre för varje match.

ANNONS

Lagkapten Max Friberg är inne på samma spår som sin tränare. Frölunda spelade stundtals ut Skellefteå och hade mycket väl kunnat vinna matchen.

– Våran bästa insats tycker jag, men lite slarvigt. Vi ger dem målen. Vi för spelet mer än vad vi gjort de andra matcherna och förtjänar våra sex mål tycker jag, sen är det lite för enkla mål bakåt, säger Friberg.

Kedjekamrat Malte Strömwall håller med.

– Vi spelar riktigt bra anfallshockey, det var bra och hög nivå. Sen är det synd att vi inte får ännu mer utdelning. För det tycker jag vi har förtjänat. Vi har inte haft mycket medstuds, men vi gör rätt saker och jag tror det kommer lossna snart, säger han.

Men så var det försvaret då. Frölunda släppte trots allt in sju mål.

– Vi hade kunnat vara lite mer tålmodiga i vårt försvarsspel och ändå skapa tillräckligt med lägen för att vinna matchen. Det grämer mig lite grann, men det är mycket att ta med sig och jag tycker att vi växer från match till match, säger Friberg.

Rönnberg: ”Först till fyra som gäller”

Förlusten innebär att Frölunda är i rejäl brygga. Skellefteå har nu tre matchbollar och möjligheten att avgöra serien på söndag.

ANNONS

– Vi är nöjda med hur vi spelar i dag. Jag tror att alla känner att vi kunde ha vunnit i dag, men lite olyckligt att vi förlorar. Jag tror att vi kan komma upp med ett riktigt bra självförtroende och en bra känsla ändå, trots förlusten i dag, säger Strömwall.

Roger Rönnberg fortsätter på det mantrat som han, under hela slutspelet, har hamrat in i skallen på både spelare och media.

– Det är först till fyra som gäller. Vi har varit i det här läget tidigare och lyckats ta oss ur det, där känner jag mig lugn, säger han.

LÄS MER:En match alla kommer att prata om – i åratal framöver

LÄS MER:Christian Folin gjorde galet självmål i semifinalen mot Skellefteå AIK

LÄS MER:Följ Frölunda HC – GP ger er de senaste nyheterna

ANNONS