Frölunda föll på nytt i Spengler Cup – ny blek insats i Schweiz

Två matcher spelade i Spengler Cup. Då har Frölunda 1–8 i målskillnad och två storförluster.
Trots det kan man ändå nå en semifinal i turneringen.

|

Det började inget vidare för Frölunda i Spengler Cup. Nere i Schweiz blev det storförlust i första mötet med Team Canada. Det blev 0–4 och en rejält blek insats av Roger Rönnberg och hans lag.

Något som dock inte betydde särskilt mycket för turneringens utgång.

För oavsett om Frölunda slutat etta, tvåa eller tre i gruppspelet så har man ändå chans att gå hela vägen. Ettorna i de två grupperna går direkt till semifinal medan tvåorna och treorna från de respektive grupperna möter varandra.

Efter käftsmällen i första matchen var det dags igen. Hemmalaget HC Davos med en fanatisk publik i ryggen.

Frölunda nollade i första – Davos tog ledningen

Då var det Frölunda som ändå skapade matchens första klara läge. Filip Hasa följde med fint i ett anfall och hade ett klart skottläge men avslutet var rätt på och det blev en enkel räddning.

Därefter tog hemmalaget över.

De skapade flest och bäst chanser i den första perioden.

Dessutom trillade det in en puck.

Lasse Johansson lyckades inte hålla den och då kastade sig Dennis Rasmussen sig fram och lyckades trycka dit den. Det var alltså 1–0 till Davos efter den första perioden. Något som innebar att Frölunda hade fyra perioder i rad utan mål nere i Schweiz.

Ny svag period av Frölunda – Davos utökade

Det blev inte mycket bättre i andra. Eller jo, det skapades ett par lägen för Frölunda men effektivitet och kvalitén i avsluten fanns inte alls där. Henrik Tömmernes fick ett finfint läge framspelad av Nicklas Lasu men sköt rätt på.

Max Friberg fick ett friläge i boxplay men sköt rätt på.

Linus Öberg fick ett frilgäe till skänks men ... ja, ni fattar.

När Linus Nässén senare visade ut sig för att ha spelat med en söndrig klubba tackade Davos för det. Ett rappt spel i powerplay och vips så stod Dennis Rasmussen framför mål igen och lirkade in 2–0.

Frölunda nätade – men åkte på ny förlust i Spengler Cup

Sex perioder utan mål?

Skulle det verkligen bli så illa för Frölunda?

Nej. För även om det var Davos som skapade chanserna i tredje och där Frölunda sex minuter in bara hade två skott på mål så kom fullträffen till slut. När Erik Borg höll sig framme på en retur var det reducerat.

Den glädjen blev dock kortvarig.

För Klas Dahlbeck snärtade dit pucken i krysset och det var 3–1 till hemmalaget.

I tom kasse satte Simon Knak dit pucken till 4–1, matchens sista.

Trots två av två förluster i gruppspelet kan Frölunda ändå nå en semifinal. För som sagt så kommer man bli trea i gruppen, något som gör att man möter tvåan i den andra gruppen, i en kvartsfinal, vinnaren där går till semifinal.