Frölunda föll mot Skellefteå efter stor dramatik

Frölundas slarv fortsatte – och kostade.
I Västerbotten ledde det till ett underläge med 0-2 när serien nu vänder hem till Göteborg.
– Ska jag säga att vi kan bättre?, säger tränare Roger Rönberg efter 2-3-förlusten

ANNONS
|

Få det senaste om Frölunda – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Frölunda HC och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i klubben.

Klicka här för att följa Frölunda HC

Frölunda hade mycket väl kunnat vända hem till Göteborg med 1-1 i matcher.

Efter att man, ännu en gång, försatt sig i ett tvåmålsunderläge så ryckte Frölunda upp sig i Skellefteå Kraft arena och blixtrade till med två mål på två minuter.

Det tredje målet var dessutom inte långt borta. Malte Strömwall och Max Friberg, som spelade vartannat byte, kunde så när sätta vad som förmodligen hade varit det matchvinnande målet.

– Det är små marginaler i ishockey. Vi har en under benskyddet på Skellefteås målvakt, i slutet av tredje perioden, som han knappt vet om att han räddar. Hade vi fått in den så tror jag vi hade vunnit och då hade jag varit jätteglad, säger Roger Rönnberg innan han krasst konstaterar:

ANNONS

– Men nu får jag inte vara glad.

Frölunda kunde inte avgöra i slutet av den tredje perioden, så i stället gick matchen till förlängning där Oscar Lindberg kunde sätta 3-2 efter att Erik Thorell tappat pucken i egen zon.

Det var ett av många slarv som, likt i lördags, ställde till det för Frölunda.

– Vi slarvar och är obestämda. Ska jag säga att vi kan bättre? Vi behöver kunna bättre, tycker jag, för att bryta ner Skellefteå. Jag är lite småfrustrerad på mina spelare för vi vet vad vi ska göra och jag tycker inte att vi följer det vi ska göra.

Rönnberg konstaterar att laget måste spela bättre om det ska gå vägen.
Rönnberg konstaterar att laget måste spela bättre om det ska gå vägen. Bild: OLA WESTERBERG

Rönnberg om slarvet: ”Vi är sena i att ta besluten”

Som konstaterat fälldes Frölunda av slarv även i den första semifinalen. Efter att man hämtat upp ett 0-2-underläge så gjorde Skellefteå tre mål på tre bjudningar.

Detta var något som Frölunda tryckte på inför den andra semifinalen och ville minimera. Ändå fortsatte det slarvas.

Vad är det som gör att det blir så?

– Nummer ett så är det en motståndare som pressar och minskar tiden för en. Det är det ena, att det ställs frågor därute. Jag tycker vi är lite sena att ta de besluten, att veta vilken situation som man rusar in i. Så det är sena beslut skulle jag säga, säger Rönnberg.

ANNONS

Det finns dock en del positivt att bygga på för Frölunda, tunga förlusten till trots. Framför allt kan man ta med sig den tredje perioden där man genomgående var bättre än Skellefteå.

– Spelmässigt är vi med tycker jag, vi hade en svagare start men vi växer in i det mer och mer. Sen har vi en tredjeperiod som ger oss chansen att vinna, vi tar med oss det positiva givetvis och lär oss fram till onsdag. Då ska vi se till att vara ännu vassare, säger Max Friberg.

Malte Strömwall satte Frölundas reduceringsmål.
Malte Strömwall satte Frölundas reduceringsmål. Bild: OLA WESTERBERG

Max Friberg: ”Förtjänar något mål till”

Just Friberg och Strömwall var kanske den största anledningen till att Frölunda växte in i matchen. Duon skapade flera chanser när de styrde varandras skott. Som tidigare konstaterat var det nära att en av styrningarna gjorde så att Rönnberg kunde stå på presskonferensen och ”vara jätteglad”.

– Jag tror vi kan ännu bättre, det är känslan. Malte börjar se riktigt pigg ut i benen och vi jobbar vidare som kedja. Vi ska se vad vi kan utveckla för att bli ännu vassare, me definitivt fanns det lägen att göra mål, säger Friberg.

Lagkaptenen menar att det faktum att man, under båda matcherna i Västerbotten, har kvitterat efter att man legat under med 0-2 är något att ta med sig på flyget hem till Göteborg.

ANNONS

– Det är en av grejerna givetvis, vi lägger oss inte ner och dör på något vis. Vi jobbar vidare och tålamodet har varit bra, även om det inte har varit perfekt. Vi kan ge oss en chans och jag tycker vi förtjänar att göra något mål till, så det finns mycket att ta med sig.

LÄS MER:Följ Frölunda HC – GP ger er de senaste nyheterna

LÄS MER:Fem punkter efter andra semifinalen mellan Skellefteå och Frölunda

ANNONS