Fick skridsko i ansiktet – fick sys med 75 stygn och kom sen tillbaka

En otäck skada i Stanley Cup-slutspelet. Winnipeg Jets Morgan Barron fick en skridsko i ansiktet och tvingades sys med 75 stygn.
Sen återvände han till matchen.
– Han såg ut att ha blivit attackerad av en haj, säger hans lagkamrat.

ANNONS
|

Stanley Cup-slutspelet har dragit igång och natten till onsdagen spelade Winnipeg Jets sin första match mot Vegas Golden Knights.

Det kanadensiska laget gick segrande ur den bataljen, men den stora snackisen var en otäck olycka som ägde rum i den första perioden.

Morgan Barron hamnade i en stökig situation framför Vegas-målet och mitt i tumulten föll han med ansiktet före in i målvaktens skridskoskena.

24-åringen skar sig ordentligt och blödde rejält från ansiktet. Han lämnade då matchen, men kom mirakulöst tillbaka i den andra perioden efter att skärsåret sytts ihop med 75 stygn.

Morgan Barron: ”Glad att det inte blev värre”

Efter matchen berättade han mådde bättre än väntat.

ANNONS

– Det är faktiskt inte dåligt. De gjorde ett bra jobb med att sy ihop mig och uppenbarligen missade den (skenan reds.anm.) mitt öga. Jag var glad att det inte blev värre och de gjorde ett bra jobb med att fixa mig.

På frågan vad han tänkte när det hela hände skrattade Morgan Barron och svarade:

– Jag försökte se ifall pucken gick in i mål. Jag satt ganska nära och såg såklart skenan komma och det var väldigt oturligt alltihopa. Min första tanke var att jag kunde se med ögat, det var det viktigaste.

I efterhand kunde både han och lagkamraterna skratta åt det hela, men när det väl hände blev flera skärrade. Bland annat lagkamraten Adam Lowry.

– Han såg ut att ha blivit attackerad av en haj om jag ska vara ärlig. Det var skrämmande, säger han.

Lagkamraterna såg blodspår

Lowry berättade att han inte uppfattade det hela förrän Barron hade lämnat isen.

– Det var läskigt. Vi brydde oss bara om att pucken skulle gå över mållinjen och så, helt plötsligt, ser vi ett blodspår från i princip målgården hela vägen till avbytarbåset. Jag fattade inte vad som hade hänt och tänkte att det var en klubba, men sen såg jag reprisen och hörde om det vid avbrottet.

ANNONS

Att Barron kom tillbaka till slut är något som imponerar stort på Adam Lowry.

– Sen hörde man alla styng han fick. Jag trodde de sa 15, inte 50-plus. Att sitt där, bli hopsydd och missa en timmes spel och sen komma tillbaka säger mycket om hans inställning. Det är svårt att komma tillbaka när man suttit en så lång tid.

Anmäl dig till nyhetsbrevet Johnssons sportguide

Andreas Johnsson ger dig det du behöver för att hänga med i sportsnacket – en lättsam guide till en snårig sportvärld.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

LÄS MER:Henrik Lundqvists väg tillbaka från hjärtfelet blir dokumentär

LÄS MER:Tampa krossade Toronto – Hedman skadad

ANNONS