Bild: MICHAEL ERICHSEN

Färjestad numret för stort för Frölunda

Färjestad tippas som guldkandidat av många experter. Nu vet Frölunda också om det. 1–3 i baken i Strömstad Hockey Classic.

ANNONS
LocationStrömstad|
|

Färjestad har värvat riktigt smart inför säsongen. Stommen i försvaret finns kvar – och bakåt har även Markus Svensson plockats från Spartak Moskva i KHL. Lägg till den Daniel Viksten (ÖHK), Jesper Olofsson (SAIK) och Tomi Sallinen (Kloten) framåt, så inser vi att FBK kan vara en utmanare om guldet till våren.

LÄS MER:Bra bakåt – men Frölunda måste hitta spetsen

Och efter matchstart som Frölunda har grepp om tar Färjestad över. När laget får spela fem mot tre smäller det direkt bakom Johan Mattsson, när Johan Nygård skickar in pucken. I slutet av perioden snor dock Frölundas back Chay Genoway pucken mitt i Färjestads zon – och får ladda länge. Det skottet har inte Markus Svensson något svar, eller försvar, emot. 1–1 – och en riktigt bra period hockey!

ANNONS

LÄS MER:Frölunda har tänkt om med målvakterna

Det blir lite sämre i den andra perioden, med mycket kamp och sämre med skönspel. Johan Mattsson gör några riktigt vassa räddningar på Färjestads chanser – och ser till att Färjestad inte tar ledningen.

Men när Tim Söderlund tacklar fult mot sargen blir först slagsmål och sen numerärt överläge för Färjestad – som gör mål omgående. Nye attraktionen Tomi Sallinen sätter pucken i nät.

LÄS MER:Frölundas mest utbildade har pausat skolan

Frölunda försöker, men när Johan Mattsson lämnat kassen gör Johan Ryno 1–3 i öppet nät. Välförtjänt? Absolut.

För Frölunda är aningen efter Färjestad i den här matchen – och Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson och Ryan Lasch är inblandade i varsin fight. Det säger en del om frustrationen.

Så spelade Frölunda:

Målvakt: Johan Mattsson (Johan Gustafsson).

Första backpar: Jonathan Sigalet, Filip Westerlund.

Andra backpar: Viktor Ekbom, Mattias Nörstebö.

Tredje backpar: Chay Genoway, Gustav Lindström.

Sjundeback: Anders Grönlund.

Förstakedjan: Tim Söderlund, Joel Lundqvist, Ryan Lasch.

Andrakedjan: Mats Rosseli Olsen, Joel Mustonen, Max Friberg.

Tredjekedjan: Samuel Fagemo, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm.

Fjärdekedjan: Jesper Emanuelsson, Simon Hjalmarsson, Sebastian Stålberg.

Extraspelare: Linus Nässén.

ANNONS