Erik Karlsson nobbar VM-spel med Tre Kronor

Ishockey-VM närmar sig men en av Sveriges bästa backar, Erik Karlsson, ser ut att missa mästerskapet.
– Jag vill gärna, men på grund av familjesituation och covid och annat måste jag nog tacka nej, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Den 21 maj inleds ishockey-VM, som efter stora protester flyttats från Belarus till Lettland.

En fråga inför mästerskapen är alltid vilka NHL-svenskar som ansluter till truppen. Det är redan klart att San José Sharks missar Stanley cup-slutspelet vilket öppnar för att en av Sveriges bästa backar kan vara med i VM: Erik Karlsson.

Men nu meddelar Karlsson att han med största sannolikhet inte kommer finnas med i förbundskapten Johan Garpenlövs trupp till mästerskapet.

Inte tackat definitivt nej

– Jag vill väldigt gärna, jag älskar att spela i landslaget och hade tänkt vara med i VM ifjol innan det blev inställt, men på grund av familjesituationen och covid och lite annat kommer det bli svårt den här gången, säger Karlsson till Sportbladet.

ANNONS

Han fortsätter:

– Jag har haft kontakt med ”Garpen” och Marcus Ragnarsson (assisterande förbundskapten) under säsongens gång och inte tackat definitivt nej ännu, men det blir nog dessvärre så. Det är tråkigt, men det har varit en svår säsong rent familjemässigt och man kan inte bara tänka på sig själv.

VM avgörs i Lettland 21 maj till 6 juni.

ANNONS