Elisa Holopainen stod för fyra poäng i målfesten mot Brynäs.
Elisa Holopainen stod för fyra poäng i målfesten mot Brynäs. Bild: MATHIAS BERGELD

Elisa Holopanien briljerade i Frölundas seger mot Brynäs

Elisa Holopainen har presenterat sig på riktigt.
Frölundas potentiella poängdrottning stod för 4 poäng under 5-3-segern mot Brynäs.
– Hon är otroligt skicklig, säger lagkamraten Michelle Karvinen.

|

När Frölundas spelade sin premiär mot Modo i fredags blev det en målmässigt ganska tillknäppt historia – under söndagen blev det raka motsatsen.

Förvisso gjordes det endast ett mål under den första perioden, men å andra sidan dröjde det endast 16 sekunder innan Michelle Karvinen kunde ge sitt Frölunda ledningen.

Till en början såg stjärnvärvningen Elisa Holopainen ut att tillskrivas målet, men den 22-åriga finskan fick nöja sig med en assist.

– Jag tror att det var jag, det blev några försök, men sen gick den in, sa Karvinen till TV4.

Hon berömde även Holopainen som till söndagen fick kliva upp i förstakedjan tillsammans med Hanna Olsson och Karvinen.

– Hon är otroligt skicklig och det är en rolig spelare att få spela med, säger Karvinen.

Holopainen skulle sen få presentera sig på riktigt och vara en stor del i den målfest som drog igång under den andra perioden. Även 2-0-målet som Frölunda gjorde 56 sekunder in i perioden var det enda som hon inte var involverad i.

Frölundastjärnan stod för fyra poäng

Matchen böljade ordentligt och Brynäs kvitterade till 2-2 innan Emilia Vesa, assisterad av bland annat Holopainen, kunde ge Frölunda ledningen igen.

Innan mellanakten var över skulle till sist även Holopainen få göra ett mål när hon kom i en spelvändning tillsammans med Michelle Karvinen och lurade målvakten att hon skulle skära in på mål – för att sen skjuta vid första stolpen.

Holopainens fjärde poäng kom sen i den sista perioden när hon visade prov på fin kemi med sin kedja och fick en assist när Michelle Karvinen punkterade matchen.

Brynäs lyckades få in en 3-5-reducering, men kom inte närmre än så. I stället kunde Frölunda inkassera säsongens första seger.