Bild: OLA WESTERBERG

Efter coronakaos – SHL-klubben pausar all verksamhet

Linköping HC är mitt i ett stort coronautbrott. Med 24 bekräftade fall i organisationen pausas nu all verksamhet i klubben.
– Givetvis jättetråkigt att vi måste ta det här beslutet, men med rådande omständigheter kändes det självklart att göra, säger Johan Krantz, ungdomsansvarig i LHC.

ANNONS
|

Orsaken till att verksamheten pausas är att många spelare, främst i seniorverksamheten i SHL, har fått bekräftat smitta av covid-19. Akademin och SHL-laget pausas till torsdag, mdan SDHL-laget pausar sin verksamhet till onsdag.

– Vi följer varje individs återhämtning noga och är måna om att de inte återgår i träning för tidigt. Det är viktigt dels ur ett smittspridningsperspektiv och dels ur ett hälsoperspektiv för individen, säger LHC:s medicinskt ansvarige läkare Iannis Magounakis.

Även klubbens ungdomsverksamhet kommer påverkas av pausen. Exempelvis ställs den kommande höstlovscampen in.

Linköping är bara det senaste av många idrottslag som drabbas av smittspridning av corona. Tidigare i höst drabbades BIK Karlskoga och Västerås efter att lagen hade möts i en träningsmatch.

ANNONS

LÄS MER:Smittskyddsläkarnas larm: Hög smittorisk i idrotten

Flera smittskyddsläkare runt om i Sverige var tidigt ute och varnade för att idrotten är ett riskområde för förnyad smittospridning.

– Jag kan säga att vi på smittskyddet har en handfull exempel på smitta inom idrotten. Det rör ishockey, kampsporter, fotboll och skolsammanhang där det har varit idrott. Det mesta går under ytan och kommer inte fram till smittskyddet men vi ser rapporter från andra delar av Sverige och Europa där det här är en stor utmaning, sa bland annat Leif Dotevall, smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen.

ANNONS