Division 3-klubbens stora värvningsbomb – Elias Fälth klar

Elias Fälth, 38, vann SM-guld med Frölunda så sent som för tre år sedan. Efter spel i finska ligan är han nu klar för en ny klubb – i division 3!

ANNONS
|

Det var nog ganska många som höjde på ögonbrynen när den bohuslänska klubben Munkedals BK i division 3 i hockey presenterade sitt senaste nyförvärv. En spelare som har vunnit VM-guld 2013 och som vann både SM-guld och CHL-guld med Frölunda så sent som säsongen 2015/16.

Totalt blev det 379 matcher i SHL för Elias Fälth som sedan i somras har varit kontraktslös efter att kontraktet med den finska klubben Tappara löpte ut.

Men nu är han alltså klar för Munkedals BK och den rutinerade backen har tränat med klubben sedan början av augusti. För en tid sedan bestämde han sig för att det var dags att göra comeback på isen igen.

ANNONS

”Med all denna erfarenhet bidrar han givetvis med ett oerhört stort rutin både på och utanför isen”, skriver klubben på Facebook.

Elias Fälth debuterar redan under söndagen för sin nya klubb när Munkedals ställs mot Tidaholm. Om han nu platsar i laget det vill säga.

– De har en match här i december och jag har tränat ett tag med dem, så kände att jag lika gärna kunde lira den matchen. Var ju ett tag sedan match så det blir nog skoj, säger Fälth.

Han tillägger:

– Sedan får vi se vad som händer framöver med allt!

ANNONS