Dick Axelsson toksågar Frölundas tröja: ”Fiasko”

Åsikterna går isär kring Frölundas nya matchtröja.
En som har en tydlig åsikt i frågan är Dick Axelsson.
– Ska man summera med ett ord så är det ”fiasko”, säger han i Sportbladet.

ANNONS
|

Med den nya säsongen annalkande är det många som ska säga sitt om lagen i SHL. I Sportbladet TV har Dick Axelsson nu gjort sina profetior om Frölunda kända.

Axelsson har spelat massvis av säsonger i serien. En säsong i Modo, och tre vändor var i Färjestad och Djurgården. Senast han spelade för Stockholmslaget var i våras, i ett försök att rädda SHL-kontraktet.

Han gjorde också två säsonger i Frölunda, 2012/13 och 2013/14. Trots sitt förflutna i Frölunda har han ofta hamnat i bråk både med klubbens supportrar och kulturbärare – oftast med kapten Joel Lundqvist.

Den skämtsamma tonen till trots är han inte den mest populäre profilen i Frölundaled. Efter sina nya utspel lär hans aktie knappast stiga.

ANNONS

”Fruktansvärt”

I det inspelade tv-programmet inleder han med att hylla både Lasse Johansson och Roger Rönnberg. Men när det kommer till Frölundas nya tröja, den med sicksack-mönster över axlarna, plockar han fram den stora motorsågen.

Tröjan i fråga får ett plus av fem möjliga, med följande motivering:

– Man skulle kunna säga så mycket, men ska man summera med ett ord så är det fiasko. Det är knappt så att jag orkar prata om det, hela tröjan är fruktansvärt ful. Där skulle jag vilja sätta punkt för annars kommer vi sväva iväg, säger han.

Innan tröjan presenterades fanns det andra förslag. Axelsson är åtminstone glad att det var just detta som vann till slut.

– Då (innan, reds. anm.) var det inte ens ett plus, så på något vis gick det framåt. Men det är under all kritik. Spelarna är inte värda det. Den är för ful, säger han.

Tröjan har inte direkt hyllats unisont i supporterled heller. En annan diskussion som gått varm är den om lagets nya logga. Axelsson tycker att den funkar, men tycker inte att den gör sig på den nya tröjan.

– Kanske att den med en annan färg eller annan tröja hade blivit lite bättre, men när man tittar på den så så här är den okej. Men på den där tröjan är den för ful, säger Axelsson.

ANNONS

LÄS MER:Johansson styr och skäller direkt i Frölunda HC

LÄS MER:Frölunda krossade tyska mästaren i CHL

LÄS MER:Jan Muršak om att hålla sig lugn och Frölundas CHL-start

ANNONS