Coronautbrott i Vancouver Canucks: ”Väldigt sjuka”

Vancouver Canucks har drabbats av flera coronafall i truppen. Enligt TSN rör det sig om den brasilianska mutationen och flera spelare i NHL-laget uppges vara ”väldigt sjuka”.

ANNONS
|

NHL-laget Vancouver Canucks har drabbats av ett coronautbrott. Minst åtta spelare, bland andra svenske Alexander Edler, och en ledare i laget rapporteras har testat positivt för covid-19 och enligt TSN har den brasilianska mutationen tagit sig in i laget.

– Jag har fått information om att det finns fall i Vancouver Canucks där spelare är väldigt sjuka, säger TSN:s NHL-reporter Darren Dreger.

Enligt kanalen vårdas vissa spelare med dropp i sina hem.

Vancouver Canucks har inte spelat match sedan 24 mars mot Winnipeg och alla lagets matcher fram till 6 april är uppskjutna. Enligt Sportsnet kallar laget nu upp spelare från AHL till NHL-laget, spelare som måste sitta sju dagar i karantän innan de kan gå in i laget.

ANNONS

Enligt Vancouver Canucks är NHL:s plan nu att laget återigen ska spela match den 8 april.

Enligt Expressen var planen att grundserien skulle vara färdigspelad den 8 maj men för att hinna spela de uppskjutna matcherna har man förlängt serien till den 11 maj.

ANNONS