Det blev inga större framgångar i Buffalo Sabres för Alexander Nylander som, efter tre säsonger i organisationen, blev bortbytt till Chicago Blackhawks.
Det blev inga större framgångar i Buffalo Sabres för Alexander Nylander som, efter tre säsonger i organisationen, blev bortbytt till Chicago Blackhawks. Bild: KIM KLEMENT

Alexander Nylander bortbytt av Buffalo Sabres

Alexander Nylander tvingas bort från Buffalo Sabres. Klubben meddelar att man bytt bort svensken till Chicago Blackhawks.
– Jag är bara väldigt glad och spänd inför framtiden just nu, säger till Blackhawks.

ANNONS
|

Genombrottet i världens bästa hockeyliga har låtit sig väntas på för Alexander Nylander.

Efter en succésäsong i kanadensiska juniorligan OHL, där han utsågs till årets rookie, draftades han 2016 av Buffalo Sabres som åttonde spelare totalt.

"Mini-Nyllet" spåddes då en minst lika ljus framtid som den två år äldre brodern William.

Men sedan dess har det mestadels blivit spel i AHL-laget Rochester Americans och under sina tre säsonger i Sabres organisation har det endast blivit 19 matcher i NHL – under vilka han stått för sex (3+3) poäng.

Bortbytt till Chicago

Nu har Buffalo valt att byta bort Alexander Nylander till Chicago Blackhawks. Den 21-årige forwarden verkar dock, av allt att döma, välkomna miljöbytet.

ANNONS

– Jag är bara väldigt glad och spänd inför framtiden just nu. Jag vill bara spela mitt spel och visa vilken spelare jag kan vara, säger Nylander till Chicago Blackhawks.

Nu hoppas han kunna utvecklas och ta ett viktig steg i sin ännu unga hockeykarriär.

– De är väldigt bra på att utveckla spelare, de vet vad de gör.

Nylander har ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 20/21.

Finske backen i utbyte

Åt andra hållet i affären går 20-årige Henri Jokiharju.

Den finske backen valdes som 29:e spelare totalt under NHL-draften 2017. Han var dessutom med när Finland bjöd på en superskräll under årets VM i Bratislava och besegrade Tre Kronor, Ryssland och Kanada på vägen till guldet.

– Henri är en ung, rörlig back som har visat att han kan tävla på NHL-nivå. Hans internationella succé förra säsongen skyndade bara på hans utveckling och vi är glada över att addera honom till vår backuppsättning, säger Buffalo Sabres general manager Jason Botterill.

ANNONS