Ilir Latifi tävlade med infektion i kroppen – stängs av

Den svenske MMA-fajtern Ilir Latifi stängs av från att tävla i den amerikanska delstaten Nevada. Anledningen är att han i tävlat med en infektion i kroppen, det rapporterar SVT.

ANNONS
|

MMA-fajtern Ilir Latifi tävlade i Las Vegas i början av oktober och vann tungviktsklassen. Efter segern berättade svensken att han var nära att hoppa av tävlingen på grund av sjukdom och att han tävlat med stafylokocker, en bakterieinfektion, i kroppen.

– Mitt ben är svullet. Jag berättade inte ens för mina tränare. Jag fick en stafylokockinfektion för två dagar sedan. Som ni kan se här så är mitt ben helt svullet. När jag vaknade imorse kände jag bara att jag inte kan ställa in ytterligare en match, så jag gick fajtern med feber och stafylokocker, det är en del av att vara en fajter, sade han enligt SVT.

ANNONS

Nu stängs 39-åringen av från tävling i Nevada, det rapporterar SVT. Det är sportkommissionen i delstaten som tagit beslutet då infektionen kan leda till allvarlig infektion i blodet. Kommissionen säger enligt SVT i ett uttalande att ”beteendet inte tolereras”. Enligt uttalandet ångrar Latifi beslutet att tävla med infektionen i kroppen.

Latifi inväntar nu ett besked från kommissionen om han kommer få tävla i delstaten igen eller inte.

LÄS MER:Svensk UFC-seger i Las Vegas

LÄS MER:Svenska UFC-stjärnan fast i Ryssland

LÄS MER:​Elias Theodorou död i cancer – blev 34 år gammal

ANNONS