IFK Göteborg sparkar Pontus Farnerud

IFK Göteborg har valt att sparka sportchef Pontus Farnerud, det skriver klubben på sin hemsida.
– Det handlar om att få fram maximalt av de personer och kompetenser vi har hos oss – så att IFK Göteborg når ännu fler framgångar, säger klubbdirektör Håkan Mild.

ANNONS
|

Den allsvenskan premiären är bara en månad bort när en kraftig nyhetsbomb briserar i Göteborg. IFK Göteborg meddelar på sin hemsida att man har valt att gå skilda vägar med sportchef Pontus Farnerud.

I en intervju med GP berättar Håkan Mild om beslutet.

– Jag har ingen lust att gå in på några detaljer på något sätt, men vi tittar över vår organisation hur den ska se ut överlag. Just nu gör vi en inventering där vi ska bygga vår organisation på ett sådant sätt att den ska passa in i framtiden.

Blåvitt berättade på sin hemsida att man ser över organisationen. Delvis kommer vissa ansvarsområden som har skötts av sportchefen fördelas inom den befintliga organisationen.

ANNONS

På frågan huruvida man kommer ha en sportchef framöver svarar Mild.

– Det får vi se. Det är något vi ska jobba med, sedan om det blir en sportchef eller inte, det får framtiden utvisa.

Är det inte helt säkert att ni behåller den tjänsten?

– Det är inte helt givet.

Pontus Farnerud bjöd på ett kaxigt utspel och sa att IFK Göteborg har allsvenskans näst bästa trupp.
Pontus Farnerud bjöd på ett kaxigt utspel och sa att IFK Göteborg har allsvenskans näst bästa trupp. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Farneruds kaxiga utspel: Näst bästa truppen

IFK Göteborg hade det som bekant tungt under förra säsongen, främst under den första halvan, men lyckades till slut växla upp och tämligen bekvämt säkra kontraktet. Samtidigt som man kunde koras till bäst i stan då man gick om Häcken.

Inför den kommande säsongen har sportchef Pontus Farnerud byggt en trupp som han tror på – minst sagt. För i en uppmärksammad intervju med Fotbollskanalen för några veckor sedan slog han fast att IFK Göteborgs trupp är allsvenskans näst bästa.

– Malmö har den bästa truppen i allsvenskan, sedan ser jag ingen annan trupp som är bättre än Blåvitts, sa han då.

LÄS MER:Pontus Farnerud står fast vid kaxiga uttalandet

Bland värvningarna inför säsongen finns bland annat hemvändaren Emil Salomonsson, estniske landslagsanfallaren Erik Sorga, nederländske målvakten Warner Hahn och Halmstad BK:s succémittfältare Amir Al-Ammari.

GP har sökt ordförande Richard Berkling, tränare Mikael Stahre och sportchef Pontus Farnerud utan framgång.

ANNONS