Beatrice Wallin och Amanda Linnér är två av dem som ska hjälpa Hills GK att försvara SM-guldet.
Beatrice Wallin och Amanda Linnér är två av dem som ska hjälpa Hills GK att försvara SM-guldet. Bild: Thomas Björn

Hills GK från Göteborg jagar nytt SM-guld i golf

Lag-SM i golf avgörs i Barsebäck och flera klubbar från Göteborg finns representerade. På damsidan kan Hills GK bli mästare för fjärde året i rad.
– Jag tror vi har stora chanser, säger Beatrice Wallin som spelar för Hills GK.

ANNONS
|

På onsdagen inleddes årets upplaga av lag-SM i golf i Barsebäck. Flera klubbar från Göteborg med omnejd deltar och det största hoppet ställs till Hills GK som vunnit tre raka guld.

– Det vore kul om vi kunde försvara det i år igen, säger Beatrice Wallin.

Både på herr- och damsidan spelas tävlingen först i foursome där spelarna spelar vartannat slag, och sedan i bästboll där man spelar på det bästa resultatet hål för hål.

De matcherna spelas två-och-två mot varandra och avgörs onsdag till torsdag. På fredag till lördag spelas sedan ett singelspel.

Totalpoängen efter de tre olika disciplinerna räknas sedan ihop när vinnaren ska koras.

ANNONS

Barsebäck har två banor. Damtävlingen börjar på Masters Course de två första dagarna, och avslutas på Donald Steel Course, och för herrarna är det tvärtom.

– Jag tycker Donald Steel Course är lite mysigare med mer skog. Masters Course är lite knepigare med fler öppna ytor och luriga vindar, säger Beatrice Wallin.

Wallin är en av de främsta spelarna i Hills GK och kommer nyligen från ett guld i lag-EM som spelades på Ljunghusen för knappt en vecka sedan. Nu har hon laddat om för SM.

– Jag tror vi har en bra chans att vinna även i år. Vi har fått behålla våra spelare och det är många av dem som spelar bra golf just nu, säger hon.

Flera klubbar från Göteborg

Det är inte bara Hills GK:s damer som deltar från Göteborg. Både Hills och Delsjö GK representeras i såväl herr-, som damklassen, och bland damlagen finns även Göteborgs GK.

Det största hotet mot ett eventuellt guld kommer dock från Halmstad.

– Ringenäs är ju alltid väldigt duktiga och kommer bli svåra att slå även i år. Men det finns många bra lag som exempelvis AIK och Karlstad.

När GP når Beatrice Wallin har hon, och hennes spelpartner Amanda Linnérj just avslutat den första rundan foursome på två under par. De är nöjda med inledningen.

ANNONS

– Vi fick flera birdiechanser som vi lyckades förvalta, säger Beatrice Wallin.

Nu kommer man rotera i laget de närmaste rundorna eftersom man vill lufta alla spelarna.

– Jag kommer stå över rundan i eftermiddag men spela imorgon. Nu blir det lunch och lite vila.

På lördag får vi veta om det blivit ytterligare ett golfguld till Göteborg och Hills GK.

ANNONS