Helena Ekholm om livskrisen: ”Lite rädd för döden”

Helena Ekholm, 38, har sedan ett par år tillbaka varit expert för SVT. Den tidigare skidskytten trivs i sin roll men öppnar nu upp som sin livskris.

ANNONS
|

Hon firade stora framgångar inom skidskyttet och vann bland annat tre VM-medaljer under sin framgångsrika karriär. Sedan ett par år tillbaka har Helena Ekholm tagit steget och blivit expert i TV-rutan.

Först hos Discovery.

Nu sedan några år tillbaka hos SVT där hon nu gör sig redo för ännu en säsong med ”Vinterstudion”.

När hon först klev in där var hon märkbart nervös. Det är hon inte längre.

– Jag känner mig bekväm. Vad som förväntas av mig, vad jag ska göra. Jag är inte alls nervös på samma sätt. Det är klart att man har pirr i magen när man ska in i sändning. Det ska man ha. Men i början var jag livrädd, det ska man inte vara, säger hon i en intervju med Expressen.

ANNONS

Under sin skidskyttekarriär jobbade hon mycket med en mental coach som hon fortsatt ha kontakt med. Under ett av många samtal mellan de två kom hon fram till att hon hade en livskrivs.

Men efter ett par samtal till landade hon ändå bra.

— Att jag är på en bra plats i livet just nu, precis som det är. Sen vet man aldrig vad som händer senare. Mina barn blir större, de kommer börja med olika aktiviteter, kanske börja tävla på helger. Då kanske det inte funkar att jag jobbar på SVT och är borta på helgerna, för då vill jag vara med dem. Men just nu funkar det, säger hon till Expressen och fortsätter:

Ekholm skrattar till.

– Det där är en ständig process. Jag vill göra så mycket. Jag har åldersnoja och det grundar sig nog mycket i att jag är lite rädd för döden och känner att den kommer närmare. Så det är stora saker. Oftast vet jag att jag gör helt rätt, men jag behöver hjälp att landa i det. Att ha en objektiv person utifrån som kan hjälpa en att väga för- och nackdelar mot varandra, det är otroligt skönt.

ANNONS