Här släcks arenan - mitt under straffläggningen

ANNONS
|

Bortamatchen mot Qviding i Svenska cupen blev en minst sagt annorlunda historia för halländska Böljan. Vid 0-0 efter full tid följde en lika mållös förlängning. Straffläggningen därefter blev dramatisk på ett helt annat sätt än vad någon kunde ha förutspått.

Böljanspelaren Ida Lindqvist, som byttes ut i halvtid, plockade upp mobilen när dramatiken tätnade. När Qviding skulle slå sin tredje straff, vid ställningen 2-2, förstod hon först ingenting.

– Jag trodde att batteriet i telefonen dog, men sedan såg jag ju att det var helt svart på hela arenan. Det kändes helt absurt, säger hon.

Redan i förstahalvlek hade ljuset på Ruddalen slocknat. Efter lite dividerade beslutade lagen tillsammans med domarna att fortsätta halvleken ut. Efter en längre halvtidspaus en vanligt lyckades någon få igång strålkastarna igen, men bara tillfälligt som det skulle visa sig. Efter den snöpliga mörkerläggningen bröts matchen och det sista straffmålet (om den nu gick in?) dömdes bort.

ANNONS

Frågan är vad som händer nu?

– Det senaste som jag har hört är att domarna skulle rapportera in händelseförloppet till förbundet. Nu väntar vi på beslut. Det borde väl innebära att straffarna läggs om, men jag vet inte, säger Böljans huvudtränare Maria Nilsson.

Att behöva åka till Göteborg för att slå straffar känns inte optimalt för Falkenbergslaget som vill fokusera fullt ut på serien som drar igång igen på lördag efter sommaruppehållet. Då väntar bortamatch mot Västerås.

Något beslutvar ännu inte fattat hos Svenska fotbollsförbundet i onsdags förmiddag.

– Men grundregeln är att en avbruten match ska återupptas från den sekvens som man var i under matchen, säger Christian Everskog på förbundet.

Föreningarna har nu fram till den 31 augusti på sig att hitta ett nytt datum för att slutföra matchen.

En artikel från Hallands Nyheter.

ANNONS