Hanna Öberg efter kritiken från SVT: ”Ganska tydligt vad vi får göra och inte”

I fredags tog Hanna Öberg silver i sprinten under skidskytte-VM.
När hon intervjuades i SVT efter loppet höll hon upp en flaska energidryck från en privat sponsor – något som har fått SVT att reagera.
– Jag tycker att det är ganska tydligt vad vi får göra och inte, säger Hanna Öberg till Expressen.

ANNONS
|

I fredagens sprint i skidskytte-VM i Oberhof tog Hanna Öberg hem silvret. Lite senare intervjuades hon i SVT och under intervjun höll hon en flaska Vitamin Well, som är Öbergs privata sponsor, i handen.

Flaskan syntes tydligt i tv, vilket fick SVT att reagera.

– Vi tycker inte att det ser naturligt ut i en intervjumiljö när man gör på det sättet. Det skulle faktiskt till och med kunna störa tittarupplevelsen. Så det är ingenting vi ser positivt på, sa Max Bursell, tf sportchef på SVT Sport, på fredagen.

Enligt Max Bursell har SVT varit i kontakt med skidskytteförbundet om intervjun, vilket bekräftas av förbundets generalsekreterare Rikard Grip.

ANNONS

– Jag upplever att vi har en god dialog med SVT. Sedan kommer det alltid situationer som vi någon gång ibland behöver ta upp och resonera kring och hitta vägar fram. Det är alltid en balansgång mellan vad de (SVT) vill och behovet av synlighet i de rätta miljöerna, säger han till Expressen.

Så här säger Hanna Öberg själv om kritiken.

– Jag tycker det är ganska tydligt reglerat. Vilka platser vi har och vad vi kan marknadsföra. Gentemot förbundet också, vilka som är våra privata sponsorer och vad vi har möjlighet att exponera helt enkelt, säger hon.

ANNONS